LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 1.: Eastern Conference - Atlantic Division

2017. szeptember 27. 19:54 - LockerRoom Szabi

Boston Celtics

 

 

Fontosabb érkezők:

Aron Baynes (Detroit Pistons), Gordon Hayward (Utah Jazz), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Marcus Morris (Detroit Pistons), Jayson Tatum (draft), Daniel Theis (Brose Bamberg - Németország)

Fontosabb távozók:

Avery Bradley (Detroit Pistons), Jae Crowder (Cleveland Cavaliers), Gerald Green (Milwaukee Bucks), Jonas Jerebko (Utah Jazz), Amir Johnson (Philadelphia 76ers), Kelly Olynyk (Miami Heat), Isiah Thomas (Cleveland Cavaliers), Tyler Zeller (Brooklyn Nets)

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Kyrie Irving

SG: Jaylen Brown

SF: Gordon Hayward

PF: Marcus Morris

C: Al Horford

 

Meghatározó cserék: Terry Rozier (PG), Marcus Smart (SG), Jayson Tatum (SF), Aron Baynes (C), Daniel Theis (C)

 

Vezetőedző: Brad Stevens

 

Komoly átalakuláson ment át a nyáron a Celtics, de ennek ellenére tulajdonképpen ugyanott vannak, mint tavaly: Keleten a Cleveland legnagyobb kihívói lesznek, de sztár játékosokban és mélységben még mindig kicsit elmaradnak tőlük. Kyrie Irving és Gordon Hayward személyében két All-Star érkezett a csapathoz, de Isaiah Thomas-t pedig pont az Irving-féle cserében a Cavshez küldték, ráadásul nem is egyedül, hanem Jae Crowder-rel, Ante Zizic-csel és a Brooklyn Nets első körös draft pickjével együtt.

 

A tavalyi keretből mindössze 4 játékos maradt meg, így az összeszokáshoz elég sok idő kell majd, ráadásul 12 játékosuk is 25 év alatti, így nehezen tudnánk ráfogni a mostani Celticsre a tapasztalt jelzőt. Irving és Hayward persze szállítják majd a pontokat, de nem igazán látszik, hogy ki lesz ennek a csapatnak a hatodik embere és kik fogják felvenni a versenyt tűzerőben a rengeteg triplát szóró Cavaliers-szel. Számítsunk rá, hogy ez a keret még alakul a szezon közben, mert ha nem, akkor nincs sok esély rá, hogy legyőzzék a Clevelandet keleten.

 

Vegasi Over/Under: 56.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Brooklyn Nets

 

 

Fontosabb érkezők:

Jarrett Allen (draft), DeMarre Carroll (Toronto Raptors), Allen Crabbe (Portland Trail Blazers), Timofey Mozgov (Los Angeles Lakers), D'Angelo Russell (Los Angeles Lakers)

Fontosabb távozók:

Randy Foye (free agent), Justin Hamilton (Beijing Ducks - Kína), Brook Lopez (Los Angeles Lakers), K.J. McDaniels (Toronto Raptors)

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Jeremy Lin

SG: D'Angelo Russell

SF: Allen Crabbe

PF: Rondae Hollis-Jefferson

C: Timofey Mozgov

 

Meghatározó cserék: Spencer Dinwiddie (PG), Caris LeVert (SG), Sean Kilpatrick (SG), DeMarre Carroll (SF), Trevor Booker (PF), Quincy Acy (PF), Jarrett Allen (C)

 

Vezetőedző: Kenny Atkinson

 

D'Angelo Russell nagyon motiváltan foghat bele pályafutása második szakaszába, miután végre kiszabadult Los Angelesből, ahol sem a csapattársakkal, sem a szurkolókkal nem volt jó a viszonya. Jeremy Lin-nel nagyon jó kis guard párost alkothatnak majd és Allen Crabbe is sok pontot dobhat be majd a közösbe. Ám ezen a három játékoson kívül sajnos nincs igazán potenciál a csapatban, Hollis-Jefferson egy liga-átlag alatti kezdőjátékos, és Mozgov is már csak jobbára ide-oda csapódik a ligában a csapatok között.

 

A Brooklyn még hosszú évekig fogja nyögni a 2013 nyarán elkövetett szörnyű cserét a Boston Celtics-szel, amiben a 2014-es, 2016-os, 2017-es és 2018-as első körös draft pickjeiket is odaadták, így gyakorlatilag sem tankolni nem tudnak, sem játékosokat magukhoz cserélni. Talán idén megindulhat végre valahára egy lassú előrehaladás és elkerülhetik a keleti konferencia utolsó helyét. Persze ez nem sok vigasz, de a playoffra még pár évig nem látszik reális esély.

 

Vegasi Over/Under: 28.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

New York Knicks

 

 

Fontosabb érkezők:

Michael Beasley (Milwaukee Bucks), Tim Hardaway Jr. (Atlanta Hawks), Jarrett Jack (New Orleans Pelicans), Enes Kanter (Oklahoma City Thunder), Doug McDermott (Oklahoma City Thunder), Frank Ntilikina (draft), Ramon Sessions (Charlotte Hornets)

Fontosabb távozók:

Carmelo Anthony (Oklahoma City Thunder), Justin Holiday (Chicago Bulls), Derrick Rose (Cleveland Cavaliers), Sasha Vujacic (Auxilium Torino - Olaszország)

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Frank Ntilikina

SG: Tim Hardaway Jr.

SF: Doug McDermott

PF: Kristaps Porzingis

C: Willy Hernangomez

 

Meghatározó cserék: Ron Baker (PG), Courtney Lee (SG), Lance Thomas (SF), Kyle O'Quinn (PF), Enes Kanter (C), Joakim Noah (C)

 

Vezetőedző: Jeff Hornacek

 

A Knicks ezen a nyáron Phil Jackson eltávolításával és Carmelo Anthony elcserélésével lezárt egy meglehetősen sikertelen korszakot a csapat életében és végre az oly régóta érő rebuild útjára léphet. Adott ehhez néhány tehetséges fiatal és egy kiugrásra kész, potenciális szupersztár (Porzingis), meg egy pár tapasztalt kiegészítő ember. Leginkább magas posztokon van készen a csapat, a center hármasuk konkrétan a liga legerősebbjének tűnik, kár hogy a center pozíció egyre értéktelenebb kezd lenni.

 

A problémák a backcourton fognak majd jelentkezni várhatóan, hiszen Ntilikina egy nagyon nyers játékos még, akinek sokat kell majd fejlődnie, hogy fel tudja venni az NBA ritmusát, míg Tim Hardaway Jr. kissé érthetetlen módon kapott egy 4 éves, 71 millió dolláros szerződést. Védekezésben továbbra sem lett erősebb a csapat, támadásban viszont nagyon sok minden fog múlni Porzingis-en, hogy Anthony-tól megszabadulva, valóban tud-e teljes értékű vezére lenni a Knicks-nek. Ha igen, nem zárható ki egy All-Star szezon tőle.

 

Vegasi Over/Under: 30.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Philadelphia 76ers

 

 

Fontosabb érkezők:

Kris Humphries (Atlanta Hawks), Amir Johnson (Boston Celtics), Markelle Fultz (draft), J.J. Redick (Los Angeles Clippers)

Fontosabb távozók:

Gerald Henderson (free agent), Sergio Rodríguez (CSKA Moscow - Oroszország)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Markelle Fultz

SG: J.J. Redick

SF: Ben Simmons

PF: Dario Saric

C: Joel Embiid

 

Meghatározó cserék: T.J. McConnell (PG), Nik Stauskas (SG), Robert Covington (SF), Justin Anderson (SF), Amir Johnson (PF), Richaun Holmes (C), Jahlil Okafor (C)

 

Vezetőedző: Brett Brown

 

A liga legtöbb fiatal tehetséggel feltöltött kerete végre elindulhat a rájátszás felé vezető úton. Hosszú-hosszú szenvedések árán, az elmúlt 4-5 évet masszív tankolással töltve kész a keret és a "The Process" végére értek, ahogy anno Tony Wroten elnevezte ezt az időszakot. Ennyi tehetséges játékossal, ennyi magas draft pickkel, és azzal a pár fontos veteránnal, aki vezetheti ezt a csapatot az öltözőben és a pályán, szinte sikerre vannak ítélve az egyre gyengülő keleti főcsoportban.


A legnagyobb kérdés a csapat körül az, hogy egészségesek tudnak-e maradni a kulcsembereik. Joel Embiid a 2014-es drafton került a ligába, de ez első két szezonját teljes egészében ki kellett hagynia sérülések miatt, és tavaly is mindössze 31 meccsen tudott pályára lépni. Igaz, hogyha azt a játékot hozza, amit ezeken a meccseken, könnyedén All-Star lehet. Ben Simmons szintén kihagyta profi pályafutása első évét, így idén mutatkozik majd be ő is. Markelle Fultz-zal, az 2017-es draft 1/1-esével így akár egymással is versenyben lehetnek az Év Újonca címért. Dario Saric is mindössze másodéves, és akkor még nem beszéltünk Jahlil Okafor-ról, akinek pedig szintén meg kéne találni a helyét a rotációban és a játékperceit a pályán.

 

Vegasi Over/Under: 42.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Toronto Raptors

 

 

Fontosabb érkezők:

OG Anunoby (draft), K.J. McDaniels (Brooklyn Nets), C.J. Miles (Indiana Pacers)

Fontosabb távozók:

DeMarre Carroll (Brooklyn Nets), Cory Joseph (Indiana Pacers), Patrick Patterson (Oklahoma City Thunder), P.J. Tucker (Houston Rockets)

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Kyle Lowry

SG: DeMar DeRozan

SF: C.J. Miles

PF: Serge Ibaka

C: Jonas Valanciunas

 

Meghatározó cserék: Delon Wright (PG), Norman Powell (SG), K.J. McDaniels (SG), OG Anunoby (SF), Pascal Siakam (PF), Jakob Poeltl (C), Lucas Nogueira (C)

 

Vezetőedző: Dwane Casey

 

Meglehetősen változatlan kerettel fut neki a 17/18-as szezonnak a Raptors, az egyetlen fontos csere, hogy C.J. Miles lesz a kezdő small forward, és nem DeMarre Carroll vagy Patrick Patterson, ahogy az elmúlt években. Egyébként az előbb említett három játékos eléggé hasonlít egymásra játékstílusban, úgyhogy a Toronto pontosan ugyanazt a kosárlabdát fogja nyújtani idén is, mint az úlmúlt években. Csakhogy kiderült már, hogy ez egy keleti 3.-4. helyhez elég általában és a playoff-ban pedig rendszeresen összeesik a csapat játéka.

 

Lowry és DeRozan a két guard poszton egyaránt All-Star játékosok voltak ez elmúlt két évben és ez idén sem valószínű, hogy nagyon változni fog, de hogy mellettük ki fog fellépni egy harmadik erőnek, az már igencsak kérdéses. Valanciunas most már évek óta kicsit egy helyben toporog, és képtelen betörni az igazi liga-elit centerek közé, Serge Ibaka-ról pedig kiderült az Orlando Magicnél, hogy nem tud több lenni, mint egy nagyon jól védekező, de támadásban kicsit szürke, közepes játékos. Terrence Ross elcserélésével pedig a padon sem maradt egy igazi hatodik ember, így nehezen látni, hogy egy-két kulcsfigura esetleges elvesztését hogyan tudná kiheverni a gárda.

 

Vegasi Over/Under: 48.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5812901626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása