LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 3.: Eastern Conference - Southeast Division

2017. október 09. 16:10 - LockerRoom Szabi

Atlanta Hawks

 

 

Fontosabb érkezők:

Luke Babbitt (Miami Heat), Marco Belinelli (Charlotte Hornets), John Collins (draft), Dewayne Dedmon (San Antonio Spurs), Miles Plumlee (Charlotte Hornets)

Fontosabb távozók:

Jose Calderon (Cleveland Cavaliers), Mike Dunleavy (free agent), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks), Dwight Howard (Charlotte Hornets), Kris Humphries (Philadelphia 76ers), Ryan Kelly (Real Betis - Spanyolország), Paul Millsap (Denver Nuggets), Thabo Sefolosha (Utah Jazz)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Dennis Schröder

SG: Kent Bazemore

SF: Taurean Prince

PF: Ersan Ilyasova

C: Dewayne Dedmon

 

Meghatározó cserék: Malcolm Delaney (PG), Marco Belinelli (SG), Luke Babbitt (SF), John Collins (PF), Miles Plumlee (C), Mike Muscala (C)

 

Vezetőedző: Mike Budenholzer

 

Újjáépülő csapat lesz idén az Atlanta, hiszen az elmúlt két holtszezon során gyakorlatilag Dennis Schröder kivételével minden igazán jó játékosukat elvesztették. Szinte belegondolni is hihetetlen, hogy két év alatt mekkorát tud fordulni a liga, hiszen a 2015-ös alapszakaszban a keleti főcsoportot megnyerte a Hawks, többek között a már LeBron James-szel felálló Cleveland Cavaliers előtt és a következő All-Star gálára 4 játékost adtak, az egész ligából a legtöbbet.


Azóta már ezek közül a kosarasok közül senki sem Atlantában pattogtat, és így a Hawksra igen keserves szezon várhat. Az egyetlen bíztató jel az, hogy tavaly már Dennis Schröder megmutatta, hogy lehet rá építeni egy csapatot és a többi fiatal játékosról is így, hogy sokat fognak játszani, könnyedén kiderülhet, hogy mit tudnak a profik közt. Mindenesetre az Atlanta valószínűleg a Chicago Bulls-szal fog versengeni a keleti utolsó helyért.

 

Vegasi Over/Under: 25.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

Charlotte Hornets

 

 

Fontosabb érkezők:

Michael Carter-Williams (Chicago Bulls), Dwight Howard (Atlanta Hawks), Malik Monk (draft)

Fontosabb távozók:

Marco Belinelli (Atlanta Hawks), Miles Plumlee (Atlanta Hawks), Brian Roberts (Olympiacos - Görögország), Ramon Sessions (New York Knicks)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Kemba Walker

SG: Nicolas Batum (Jeremy Lamb)

SF: Michael Kidd-Gilchrist

PF: Marvin Williams

C: Dwight Howard

 

Meghatározó cserék: Michael Carter-Williams (PG), Jeremy Lamb (SG), Malik Monk (SG), Frank Kaminsky (PF), Cody Zeller (C)

 

Vezetőedző: Steve Clifford

 

Érdekes irányt vett a nyáron a Hornets Dwight Howard leigazolásával. Ugyan egy 8-szoros All-Star játékosról beszélünk, aki még mindig csak 31 éves, de már közel sem az az elmozdíthatatlan erő a palánk alatt, mint volt egykoron, főleg a Magic-nél eltöltött évei alatt. Akik régóta követik az NBA-t emlékezhetnek rá, hogy 2009-ben gyakorlatilag egyedül vezette be azt a csapatot a nagydöntőbe, kiverve az akkori két nagy keleti sztárgárdát, a bajnoki címvédő Boston Celticset és a LeBron James-szel támadó Clevelandet. Azonban manapság már Dwight többet vesz el egy csapat játékából, mint amennyit hozzáad, így kicsit fejvakarós ez a döntés a vezetés részéről.

 

A többiek viszont nagyon egyben voltak már tavaly és idén is csupán Nicolas Batum sérülése kavarhatja fel kicsit a rotációt. Batumnak 2-3 hónapot kell kihagyni a szezon elejéből, így amíg vissza nem tér minden bizonnyal Jeremy Lamb lesz a helyettese. De Batum sérülése ide vagy oda, a legfontosabb játékosa ennek a csapatnak továbbra is Kemba Walker, akit 2017-ben először választottak be All-Star gálára, teljes joggal, hiszen karrierje legjobb évét futotta. A 23.2-es pontátlaga és a közel 40%-os triplamutatója különösen figyelemreméltó volt tekintve, hogy korábban ezeket a számokat meg se tudta közelíteni. Mindezek ellenére a Charlotte-tól inkább egy kisebb visszaesés tűnik valószínűnek, hiszen nem túl mély a keret és Howard leigazolása sem volt túl szerencsés.

 

Vegasi Over/Under: 42.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

Miami Heat

 

 

Fontosabb érkezők:

Bam Adebayo (draft), Kelly Olynyk (Boston Celtics)

Fontosabb távozók:

Luke Babbitt (Atlanta Hawks), Josh McRoberts (Dallas Mavericks), Willie Reed (Los Angeles Clippers)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Goran Dragic

SG: Dion Waiters

SF: Rodney McGruder

PF: James Johnson

C: Hassan Whiteside

 

Meghatározó cserék: Josh Richardson (PG), Tyler Johnson (SG), Wayne Ellington (SG), Justice Winslow (SF), Bam Adebayo (PF), Kelly Olynyk (C)

 

Vezetőedző: Erik Spoelstra

 

A Miami Heat tavalyi szezonját két egyértelmű részre lehet osztani. Az első 41 meccsen 11-30-as mérleg, a második felében az évnek pedig 30-11 volt a teljesítmény. Goran Dragic-csal és Hassan Whiteside-dal két egyértelmű sztárja van a gárdának, ráadásul a tavalyi idényben Dion Waiters, James Johnson és Tyler Johnson is karriejük legjobb számait hozták, így főleg a javuló játék és az egyre inkább összeálló csapatjáték miatt pozitívan várhatják a Heat fanok az alapszakaszt.

 

Ennek ellenére azt lehet mondani, hogy nehéz látni, hogy ki fogja mondjuk a rájátszásban vagy a fontos meccseken a hátára venni a csapatot. Egy igazi All-Star kaliberű kosaras nagyon hiányzik a Miami keretéből, és így a keleti főcsoportban valószínűleg idén végre összejöhet a playoff (tavaly éppenhogy lemaradtak), de ott sok keresnivalójuk már nem lesz. Aztán ki tudja, idén is lehet, hogy mondjuk Kelly Olynyk pályafutása legjobb évét hozza le, és ő lesz az újabb veterán, aki a Heat mezében meg tud újulni.

 

Vegasi Over/Under: 43.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

Orlando Magic

 

 

Fontosabb érkezők:

Arron Afflalo (Sacramento Kings), Jonathan Isaac (draft), Shelvin Mack (Utah Jazz), Jonathon Simmons (San Antonio Spurs), Marreese Speights (Los Angeles Clippers)

Fontosabb távozók:

Jeff Green (Cleveland Cavaliers), Jodie Meeks (Washington Wizards), C.J. Watson (free agent)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Elfrid Payton

SG: Evan Fournier

SF: Terrence Ross

PF: Aaron Gordon

C: Nikola Vucevic

 

Meghatározó cserék: D.J. Augustin (PG), Shelvin Mack (PG), Jonathon Simmons (SG), Mario Hezonja (SF), Arron Afflalo (SF), Jonathan Isaac (PF), Bismack Biyombo (C), Marreese Speights (C)

 

Vezetőedző: Frank Vogel

 

Nagyon atletikus és nagyon fiatal csapat a Magic továbbra is, de igazi sztár nélkül futnak neki ennek az évnek, csakúgy mint az elmúlt jó párnak. 2012-ben adott utoljára az Orlando játékost egy All-Star gálára és nem túl nagy kockázatvállalás kijelenteni, hogy ez idén sem fog megváltozni. Ugyanakkor a kezdőcsapat mindegyik tagjában komoly potenciál rejtőzik, amit egy olyan kiváló edző, mint Frank Vogel ki is tud hozni belőlük.

 

Persze hiába sokkal gyengébb a keleti főcsoport, mint a nyugati és hiába könnyebb itt elcsípni egy playoff helyet, pusztán egy tehetséges, fiatal csapat ehhez kevés lesz. Az Orlando hatalmas meglepetést tudhatna magáénak, hogyha ez összejönne és a külföldi szakírók általában nem is látják ezt az eredményt bennük. Ám hogyha sikerülne idén valahogyan megtalálni azt az embert a kezdőben, aki a pontszerzés oroszlánrészét magára veszi és nagyjából 20 pontot tudna átlagolni, akkor sok kétkedőre rácáfolhatnak.

 

Vegasi Over/Under: 33.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

Washington Wizards

 

 

Fontosabb érkezők:

Tim Frazier (New Orleans Pelicans), Jodie Meeks (Orlando Magic), Mike Scott (free agent)

Fontosabb távozók:

Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers), Trey Burke (free agent), Brandon Jennings (Shanxi Brave Dragons - Kína)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: John Wall

SG: Bradley Beal

SF: Otto Porter Jr.

PF: Markieff Morris

C: Marcin Gortat

 

Meghatározó cserék: Tim Frazier (PG), Jodie Meeks (SG), Kelly Oubre Jr. (SF), Jason Smith (PF), Mike Scott (PF), Ian Mahinmi (C)

 

Vezetőedző: Scott Brooks

 

A csoport jelenlegi legjobb csapata a Washington és éppen ezért komoly elvárásokkal futnak neki az idei alapszakasznak. A rájátszásba jutás minimális cél, de inkább a főcsoport elődöntőnek kéne összejönnie. Ahhoz, hogy ennél merészebb álmaik is lehessenek leginkább a keret mélységén kéne javítani, hiszen náluk aztán minden a fenti képen is szereplő hármasra, John Wallra, Bradley Bealre és Otto Porterre épül. Különösen akkor esett össze tavaly a Wizards támadójátéka, ha Wall nem volt a pályán, ezen javítaniuk kéne.

 

A másik kritikus pont a csapat védekezése. Az összes playoffba jutó gárda közül a 3. leggyengébben védekeztek tavaly és ha ez így marad, akkor bizony idén sem fogják elérni az áhított főcsoport döntőt. Összességében azért remek kis szezon várható tőlük és ki tudja, Scott Brooks talán második szezonjában jobb összhangot tud kialakítani a védelemben és a kiegészítő embereket is jobban beépíti a csapat játékába.

 

Vegasi Over/Under: 47.5

LockerRoom jóslat: OVER

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9612940337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása