LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 3.: Chicago Bears

2017. augusztus 08. 08:00 - LockerRoom Szabi

Chicago Bears

 

 

Edzői stáb:

 

HC: John Fox

OC: Dowell Loggains

DC: Vic Fangio

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Mike Glennon

RB: Jordan Howard

WR: Kevin White, Cameron Meredith, Markus Wheaton

TE: Zach Miller

RT: Bobby Massie

RG: Kyle Long

C: Cody Whitehair

LG: Josh Sitton

LT: Charles Leno

 

 

Defense:

 

DE: Akiem Hicks, Jonathan Bullard

DT: Eddie Goldman

OLB: Parnell McPhee, Leonard Floyd

ILB: Danny Trevathan, Jerrell Freeman

CB: Prince Amukamara, Kyle Fuller

FS: Adrian Amos

SS: Quintin Demps

 

 

Specialists:

 

K: Connor Barth

P: Pat O'Donnell

LS: Patrick Scales

 

 

Legfontosabb távozó: Alshon Jeffery (WR)

 

Jeffery jó napjain a liga egyik legjobb elkapója, és távozásával nagy űrt hagy maga után, hiszen Kevin White az elmúlt 2 évben alig látott pályát, Cameron Meredith vagy Marcus Wheaton pedig igazából inkább jó kiegészítő ember, mint NFL kezdő szint, így a Chicago-i WR felhozatal összességében a liga egyik legrosszabbjának tűnik 2017-re.

 

Legfontosabb érkező: Mike Glennon (QB)

 

Jay Cutler elküldésével új fejezetet nyitott a Bears és Glennon egy kiváló köztes irányító lehet, amíg az 1/2-es Mitch Trubisky beletanul a profi létbe. A Tampa Bay-ben Glennon-nak nem sok játéklehetőség jutott Jameis Winston mögött, de ha 1-1 meccsre be kellett ugrania mindig remekül játszott, érdekes lesz figyelni, hogy meddig tudja a padon tartani a szurkolók által nagyon várt Trubisky-t.

 

Mit jósol nekik Vegas: 5-11

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 4-12

 

 

Már tavaly is nagyon sokan szerették volna, hogy John Fox helyett egy fiatalabb vezetőedzővel menjenek neki az elkerülhetetlen újjáépítésnek Chicago-ban, ám egyenlőre Fox megtarthatta a helyét, de arra már talán nem érdemes fogadni, hogy a 2018-as szezont is vele kezdi meg a csapat, mert nem nagyon látszik, hogy hogy tudnának 6-7 győzelmet szerezni, és ez azért a klubvezetéstől egy minimális elvárás lenne a szezonra.

 

A legizgalmasabb téma idén az irányítókérdés lehet a Bears háza táján, ha már a playoff szereplés, de még csak a pozitív mérleg sem tűnik elérhetőnek. Trubisky talán a leginkább NFL kész irányító volt az idei drafton, mégis lehet, hogy egész évben padozhat, mert Glennon egy erős futójátékkal megtámogatva könnyedén lehozhat egy labdavigyázós játékot, amolyan szegény ember Alex Smith-eként.

 

Kevin White nagy reményekkel a 2015-ös draft 7. választottjaként érkezett anno a csapathoz, de első két idényében mindössze 4 meccsen tudott játszani (nincs még touchdown-ja az NFL-ben) és ez a szezon számára is vízválasztó lehet, hiszen Jeffery távozásával semmi nem áll az útjában ahhoz, hogy a csapat 1. számú elkapója legyen, viszont ha idén is sok meccset kell kihagynia, akkor valószínű, hogy a Bears továbblép és White rookie szerződésének lejártával távozni kényszerül.

 

Jordan Howard a tavalyi szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta jó játékával, idén már az első héttől egyértelműen az 1. számú futó Chicago-ban, és ha Glennon, ha Trubisky játszik igen magas számú labdacipelés juthat neki. Ha egészséges tud maradni, az 1000 yard minimum elvárás a szezon végére, sőt ne csodálkozzunk ha a legtöbb yardot teljesítő futó idén az egykori Indiana Hoosiers játékos lesz.

 

A Chicago-i védelem tavaly sem teljesített rosszul, idén ezen még lehet javítani a secondary-be érkező új játékosok segítségével. Prince Amukamara és Quintin Demps sokat látott, megbízható veteránok, akik remekül beleillenek a Bears defense-be. A 2016-os passz elleni védekezése a csapatnat 7.-ik volt, futás ellen viszont csak 27.-ik, idén valahogy azt kéne összehozni, hogy mind a két mutatóban a liga első felében legyenek.

 

A Bears-re újabb nehéz idény vár, amin nem segít a meglehetősen erős sorsolás sem, de most rakhatják le a következő nagy csapatuk alapköveit, hiszen sok a fiatal a keretben, így talán az edzői stábra is ráférne egy kis frissítés.

 

Szólj hozzá!
Címkék: előzetes NFL Bears

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8512662033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása