LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 6.: New York Jets

2017. augusztus 11. 08:00 - LockerRoom Szabi

New York Jets

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Todd Bowles

OC: John Morton

DC: Kacy Rodgers

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Josh McCown

RB: Matt Forte

WR: Jalin Marshall, Robby Anderson, ArDarius Stewart

TE: Austin Seferian-Jenkins

RT: Kelvin Beachum

RG: Brian Winters

C: Wesley Johnson

LG: James Carpenter

LT: Ben Ijalana

 

 

Defense:

 

DE: Leonard Williams, Muhammad Wilkerson

DT: Steve McLendon

OLB: Sheldon Richardson, Jordan Jenkins

ILB: Darron Lee, Demario Davis

CB: Morris Claiborne, Buster Skrine

FS: Marcus Maye

SS: Jamal Adams

 

 

Specialists:

 

K: Chandler Catanzaro

P: Lachlan Edwards

LS: Tanner Purdum

 

 

Legfontosabb távozó: Brandon Marshall (WR)

 

A nagyszerű elkapó távozásával az egész liga leggyengébb wide receiver állománya maradt a Jets-nél. Marshall nagy segítséget jelentett volna bármelyik irányító számára, aki jelenleg esélyes a kezdő posztra, de a csapat úgy döntött, hogy totális reset-et nyom. De egy teljes újrakezdésre nyilván nem is szerette volna elpazarolni azt az 1-2 jó szezont, ami még hátravan a pályafutásából, szóval a szakítás mindkét oldalról érthető.

 

Legfontosabb érkező: Morris Claiborne (CB)

 

Nem sok fontos igazolást ütött nyélbe a New York Jets tavasszal, pláne nem olyanokat, amik hosszútávon befolyásolnák a csapat játékát. Az egyetlen kivétel talán a Dallas-ból érkezett Claiborne lehet, aki bár csak egy egyéves prove-it szerződést írt alá, de nem kifejezetten idős és ha kivételesen végig tudná játszani az évet (az elmúlt 4 szezonban összesen 32 alapszakasz meccset volt kénytelen kihagyni), akár egy komolyabb, több éves kontraktust is ki tudna magának csikarni. Ha nem itt, hát valahol máshol.

 

Mit jósol nekik Vegas: 5-11

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 2-14

 

 

A Jets úgy döntött teljes újjáépítésbe kezd, rengeteg régi bútordarabot söpörtek ki a csapatból (Nick Mangold center, Brandon Marshall és Eric Decker elkapók, David Harris linebacker, Marcus Gilchrist és Calvin Pryor safety-k) és kizárólag a fiatal és nagy potenciállal bíró játékosokat tartották meg a korábbi évekből. Az ilyen újjáépítéseknek viszont rendszerint jó pár gyötrelmes, néhány győzelmes szezon az ára, szóval a New York fanok is erre rendezkedhetnek be.

 

Irányító poszton elengedték a Ryan Fitzpatrick-kel való további próbálkozásokat és inkább elhozták a liga egyik legtöbbet csapatot váltó quarterback-jét, Josh McCown-t, aki ugyan ha a TD/Int arányát és az egyéb statisztikáit nézzük egy NFL kezdő szintet alulról karcoló játékos, de az, hogy legutóbbi 22 kezdőként lejátszott meccséből csak 2-t sikerült megnyernie, már nem sok bizakodásra ad okot. Érdekesebb lesz azt figyelni, hogy az elmúlt szezonban végig rejtegetett Christian Hackenberg mikor kerül a pályára és van-e benne annyi, hogy a következő drafton (ahol minden bizonnyal top5-ös pickje lesz a Jets-nek) ne húzzon újabb irányítót a csapat.

 

A running back-eknél könnyen beelőzheti Matt Forte-t Bilal Powell, aki a 2016-os idény utolsó meccsein nagyon bíztató dolgokat mutatott és Forte egyébként is már 32 éves lesz idén, ami futók közt igencsak a karrier végét szokta jelenteni. Az újonc Elijah McGuire is kaphat bőven játékidőt még melletük, hiszen az előbb említett két úriember többször bajlódott sérülésekkel az elmúlt 1-2 szezonban.

 

A leggyengébben talán az elkapó poszton áll a Jets, hiszen a depth chart élén Jalin Marshall áll, aki amellett, hogy nem túl sok átlagos NFL szurkoló szívét megdobogtató játékos, de még ráadásul egy 4 meccses eltiltással is kezdi majd a szezont. Egyébként Brandon Marshall és Decker elküldésével Quincy Enunwa lett volna a húzónév ebben az egységben, de ő az edzőtábor alatt olyan súlyosan megsérült, hogy rögtön IR-re kellett tenni, szóval még a szerencse is a Jets ellen dolgozik idén, úgy néz ki.

 

A front 7 az egyetlen olyan részleg, ami liga szinten is az erősebbek közé tartozik, hiszen Leonard Williams, Muhammad Wilkerson vagy Sheldon Richardson neve jól cseng, mind viszonylag fiatal játékosok és mind egykori első körös választottak. Az, hogy sok sack-et fog csinálni a Jets szinte biztos, de egy potens támadósor nélkül ezzel egyedül nem sokra mennek sajnos.

 

Safety poszton az az érdekesség jöhet össze, hogy két újonccal lép pályára a csapat rögtön az első héttől, hiszen az 1. és a 2. körben is ide húztak játékosokat, majd a két tavalyi kezdőt eltakarították a keretből. Todd Bowles úgy nyilatkozott erről a lehetőségről, hogy semmi különös, ő már látott ilyet az NFL-ben, szóval igen jó az esély, hogy ez meg is történjen.

 

Szólj hozzá!
Címkék: előzetes NFL Jets

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9912734068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása