LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 27.: Kansas City Chiefs

2017. szeptember 01. 08:00 - LockerRoom Szabi

Kansas City Chiefs

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Andy Reid

OC: Matt Nagy

DC: Bob Sutton

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Alex Smith

RB: Kareem Hunt

WR: Tyreek Hill, Chris Conley, Albert Wilson

TE: Travis Kelce

RT: Mitchell Schwartz

RG: Laurent Duvernay-Tardif

C: Mitch Morse

LG: Bryan Witzmann

LT: Eric Fisher

 

 

Defense:

 

DE: Allen Bailey, Chris Jones

DT: Bennie Logan

OLB: Justin Houston, Dee Ford

ILB: Derrick Johnson, Ramik Wilson

CB: Marcus Peters, Steven Nelson

FS: Ron Parker

SS: Eric Berry

 

 

Specialists:

 

K: Cairo Santos

P: Dustin Colquitt

LS: James Winchester

 

 

Legfontosabb távozó: Dontari Poe (DT)

 

Nem gondolta úgy a Chiefs, hogy egy hosszú távú szerződést megér Poe, aki az elmúlt pár évben a csapat védőfalának közepén tevékenykedett. Bár nem rossz nyomás generáló és akár az offenseben is használható játékos (az elmúlt két évben két futott TD és a tavalyi nagyon emlékezetes passzolt), de a Kansas City mindössze 26. volt a ligában futás ellen és bizony ez a nose tackle felelőssége is részben, így érthető a váltás.

 

Legfontosabb érkező: Bennie Logan (DT)

 

Logan-t egy az egyben Poe helyére szánják, és ha azt nézzük, mennyi hasonlóság van a két játékos között, akkor a csere zökkenőmentes lehet. Mindketten 27 évesek, és testfelépítésükben is nagyon hasonlóak. Mindketten azonos, 1 év/8 millió dolláros kontraktust kötöttek az új csapatukkal, ami egy kiugróan jó teljesítménnyel idén könnyedén egy hosszabb távú, zsíros szerződést eredményezhet nekik jövőre.

 

Mit jósol nekik Vegas: 9-7

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 11-5

 

 

Az irányító helyzet némileg változott Kansasben, ugyanis a drafton egy nagyon drága felcsere árán elhozták az első kör közepén Patrick Mahomest, aki pusztán kiaknázatlan tehetség alapján a legizgalmasabb quaterback prospect volt idén. Ám a kulcsszó itt a kiaknázatlan, tehát Mahomest jelenleg még nem lehet a mély vízbe, egy NFL csapat kezdő posztjára bedobni, de 1-2 év tanulással már eljuthat arra a szintre. Mindez azt jelenti, hogy Alex Smith-nek, aki hiába vezette az elmúlt 4 évből 3-szor playoffba a Chiefs-t, ennyi ideje maradt, hogy bebizonyítsa, jobb irányító, mint ami az általánosan kialakult kép róla. Smith szerződésében (ami egyébként a 2018-as szezon végéig szól) van egy olyan kitétel, hogy a szezon végén akár el is köszönhetnek tőle, így érdekes lesz figyelemmel kísérni Mahomes fejlődését.

 

Futóposzton komoly érvágás érte a csapatot az előszezonban. Jamaal Charles tavaszi távozása óta Spencer Ware lett az egyértelmű első számú futó és mivel tavaly már az 1000 yardos határt ostromolta, sokat vártak volna tőle idén, csak sajnos egy nagyon csúnya térdsérülést szedett össze a harmadik előszezon meccsen. Állítólag hátsó keresztszalag szakadás a diagnózis, az pedig biztosan a teljes szezon kihagyását jelentené. Az újonc Kareem Huntra fog így jutni a labdacipelések nagyobbik része, de besegíthet neki Charcandrick West és C.J. Spiller is.

 

Elkapókban nem bővelkedik a csapat és ennek ellenére elküldték a tavalyi évben folyamatosan sérülésekkel küszködő és emiatt gyengén teljesítő Jeremy Maclint. Így Alex Smith kedvenc célpontja Tyreek Hill lesz, aki a tavaly szezon egyik legizgalmasabb rookieja volt. Hill visszahordóként és bizonyos felállásokban futóként is használható, ám elég alacsony, így a redzoneban még inkább Travis Kelce-re fog jutni minden feladat.

 

A védelemben gyakorlatilag semmi változás, azon kívül, hogy Dontari Poet Bennie Logan váltja a fal közepén. Itt több poszton is brutálisan erős a csapat, például a szélső linebackerek között, ahol az ötszörös Pro Bowler Tamba Hali a kezdőbe se fér be. Nyilván ennek az oka, hogy Hali már 33 éves, míg Dee Ford csak 26, és azért ez a hármas Justin Houstonnal kiegészülve az egész liga legerősebbje. A secondaryben is elit játékosok labdáznak, Marcus Peters és Eric Berry is a saját posztján a liga 5 legjobbja közé sorolható.

 

Egy érdekes esemény azért még júniusban, a draft után is történt a csapat háza táján, ugyanis elküldték John Dorsey general managert, ami nagy felzúdulást váltott ki az NFL berkeiben, hiszen Dorsey igencsak jó munkát végzett az elmúlt 4 évben, amikor ő állt a Chiefs élén. Andy Reid vezetőedző szerződését ellenben meghosszabbították, így ő iránta töretlen a bizalom.

 

Szólj hozzá!
Címkék: előzetes NFL Chiefs

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr812795224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása