LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 7.: Los Angeles Chargers

2017. augusztus 12. 08:00 - LockerRoom Szabi

Los Angeles Chargers

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Anthony Lynn

OC: Ken Whisenhunt

DC: Gus Bradley

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Philip Rivers

RB: Melvin Gordon

WR: Keenan Allen, Travis Benjamin, Mike Williams

TE: Antonio Gates

RT: Joe Barksdale

RG: Forrest Lamp

C: Spencer Pulley

LG: Matt Slauson

LT: Russell Okung

 

 

Defense:

 

DE: Joey Bosa, Melvin Ingram

DT: Brandon Mebane, Corey Liuget

OLB: Jatavis Brown, Kyle Emanuel

MLB: Denzel Perryman

CB: Casey Hayward, Jason Verrett

FS: Dwight Lowery

SS: Jahleel Addae

 

 

Specialists:

 

K: Josh Lambo

P: Drew Kaser

LS: Mike Windt

 

 

Legfontosabb távozó: Manti Te'o (MLB)

 

A védelem kapitánya a New Orleans Saints-hez távozott a free agency során, így a játékhívásokat is másnak kell majd idén megoldania a defense-ben. Denzel Perryman lesz ez az ember nagy valószínűséggel, aki ha sikerül javítani a pass coverage képességeit, akkor megfelelő helyettes is lehet.

 

Legfontosabb érkező: Russell Okung (LT)

 

4 éves, hosszú távú szerződést kötöttek Okung-gal, hogy Philip Rivers vak oldalát védelmezze és ezzel minél több időt biztosítsanak a 35 éves irányítónak. A tavalyi évben Denverben mind a 16 alapszakasz meccsen kezdő volt, de a Broncos úgy döntött, hogy nem hívja le az opciót a kontraktusából és inkább elengedik. Okung tackle között elég jó futásblokkolónak is számít, így ha passzblokkban is vissza tud térni egykori seattle-i énjéhez, akkor nagy erőssége lesz ennek a támadófalnak.

 

Mit jósol nekik Vegas: 7-9

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 8-8

 

 

Nem csak a relokáció, hanem az edzői stábban történő változások is érdekesek voltak a télen a Chargers háza táján. A San Diego-ból Los Angeles-be költöző csapat élére Anthony Lynn-t nevezték ki, miután Mike McCoy munkáját megköszönték 4 szezon után. A Buffalo Bills egykori támadó koordinátora azonban megtartotta a Chargers tavalyi offensive coordinator-át, Ken Whisenhunt-ot, szóval elméletileg a csapat támadójátékában nem sok változás várható. A védelem élére pedig az a Jaguars-tól elküldött Gus Bradley került, aki ugyan vezetőedzőként csúnyán megbukott, de az elmúlt évek egyik legjobb védelmének, a seattle-i Legion of Boom-nak ő volt az első védelmi koordinátora.

 

A támadó sorban az elkapó poszt lehet a legérdekesebb, hiszen az egész liga egyik legmélyebb rotációjával rendelkezik a csapat. Keenan Allen, ha egészséges, akkor az NFL 15 legjobb elkapója között van, ám az elmúlt két szezonban összesen 9 meccsen tudott pályára lépni. Mike Williams, az idei első körös választottja a csapatnak egy nagyon tehetséges játékos, aki előtt nagy jövő állhat a profik között. Mellettük még az elkapó rotáció tagja Travis Benjamin, Dontrelle Inman és a tavalyi idényben kiugróan jól teljesítő Tyrell Williams is.

 

Antonio Gates hiába 37 éves és hiába áll mögötte egy majdnem biztosan Hall of Fame karrier, egyenlőre esze ágában sem volt visszavonulni. A nagyszerű tight end csak egyetlen touchdownra van attól, hogy beérje Tony Gonzalez rekordját és ezzel minden idők legtöbb TD-jét szerző TE-je legyen. Hunter Henry viszont tavaly már megmutatta, hogy kopogtat a jövő, így idén valószínűleg mindketten sokat lesznek majd a pályán, akár egyszerre is.

 

A védelemben nem sok változás van a 2016-os kerethez képest, így Gus Bradley kezei alatt nagyon masszívan összeállhat ez az egység és ha többen meg tudják ismételni tavalyi teljesítményüket, akkor nagy dolgokra lehetnek hivatottak. Joey Bosa különösen, hiszen a 2016-os év védő újonca, idén minimum a Pro Bowl tagságot veszi célba, ha nem a Defensive Player of the Year címet.

 

Az AFC West jelenleg az NFL legerősebb csoportjának tűnik, még az is elképzelhető, hogy egyik csapatnak sem lesz negatív mérlege a szezon végén. A Chargers-nek persze éppen ez a balszerencséje, hiszen a Chiefs, a Raiders és a Broncos mellett még egy ilyen viszonylag erős kerettel sincs sok esélye a playoff-ra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr6912740714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása