LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

Super Bowl LII - előzetes

2018. február 03. 20:21 - LockerRoom Szabi

Eljött tehát a szezon utolsó mérkőzése, a Super Bowl, amiben idén a New England Patriots és a Philadelphia Eagles játszik majd egymással. A félidőben Justin Timberlake lép fel, a himnuszt pedig Pink énekli majd.

 

Philadelphia Eagles (1.) @ New England Patriots (1.) - hétfő 0:30

 

A két csapat utoljára jó régen találkozott egymással, konkrétan 2015-ben, amikor is az Eagles a New England otthonában tudott győzni 35-28-ra. De persze a legérdekesebb meccsük a mostani szempontjából a 2005-ös Super Bowl, amikor ugyanez volt a párosítás és 24-21-re győzött a Patriots. Nyilván nem tudunk sok mindenre következtetni abból a meccsből, hiszen egyetlen játékos maradt meg a két csapat keretéből, Tom Brady, aki azon a meccsen nyerte 3. gyűrűjét.

Az egyik oldalon ligaelit egységek találkoznak. A New England támadósora abszolút a legjobbak között volt, különösen a passzokat tekintve, de futásokkal is a 10. legtöbb yardot haladták előre. Az egység összes fontos játékosa hadra fogható lesz a meccsen, ugyanis Rob Gronkowski is felépült az agyrázkódásából amit a Jaguars elleni főcsoport döntőn szedett össze. A Philadelphia védelme szempontjából az lesz a kulcs, hogy mekkora nyomást tudnak helyezni Brady-re. Ugyanis ha mindig lesz kényelmesen 4-5 másodperce végignézni a célpontjain biztos, hogy valaki üresre tudja majd játszani magát. Danny Amendola, Brandin Cooks és Chris Hogan túl jó elkapók ahhoz, hogy mindig le lehessen őket védekezni, bár a Patrick Robinson, Jalen Mills, Ronald Darby cornerback hármas is brutálisan erős.

Ha a Philadelphia Eagles támadóegysége van pályán, akkor ugye a nagy sztori, hogy Nick Foles csereirányítóként mennyire jól játszik eddig a rájátszásban. A Carson Wentz-zel szárnyaló offense az alapszakasz végén elég aggasztóan játszott, de a playoffra összeszedték magukat és újra veszélyesek tudnak lenni mint a földön, mint a levegőben. A New England védelme egyik mutatóban sem kiemelkedő, de tudjuk nagyon jól, hogy ők sokszor a kulcspillanatokban, a legfontosabb meccseken játszanak a legjobban. Matt Patricia utolsó meccsén dirigálja majd a védelmet, így személyesen neki is szeretnének bizonyítani a Pats védői.

A special teameket tekintve Stephen Gostkowski és Jake Elliott is a liga jobb rúgói közé tartoztak az alapszakaszban, de komoly különbség, hogy Gostkowski ezt közel 10 éve mondhatja el magáról, míg Elliott újonc. A punterek Ryan Allen és Donnie Jones, mindketten átlagos teljesítményt nyújtottak, de Jones rúgásai egyébként átlagban 2 yarddal távolabbra szálltak, mint Ryan-éi. A visszahordók közül a Patriots-osok a jobb nevűek, a kirúgásoknál Dion Lewis, a puntoknál leginkább Danny Amendola fog szerepelni.

A LockerRoom tippje: Patriots 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9313630358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása