LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 13.: Arizona Cardinals

2017. augusztus 18. 08:00 - LockerRoom Szabi

Arizona Cardinals

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Bruce Arians

OC: Harold Goodwin

DC: James Bettcher

 

Várható kezdőcsapat:

 

Offense:

 

QB: Carson Palmer

RB: David Johnson

WR: Larry Fitzgerald, John Brown, Jaron Brown

TE: Jermain Gresham

RT: Jared Veldheer

RG: Evan Boehm

C: A.Q. Shipley

LG: Mike Iupati

LT: D.J. Humphries

 

 

Defense:

 

DE: Robert Nkemdiche, Frostee Rucker

DT: Corey Peters

OLB: Chandler Jones, Markus Golden

ILB: Karlos Dansby, Deone Bucannon

CB: Patrick Peterson, Brandon Williams

FS: Tyrann Mathieu

SS: Antoine Bethea

 

 

Specialists:

 

K: Phil Dawson

P: Matt Wile

LS: Aaron Brewer

 

 

Legfontosabb távozó: Calais Campbell (DE)

 

A Jaguars-t választotta a free agency-n a kétszeres Pro Bowler defensive end, és igen nagy űrt hagyott ezzel maga mögött a Cardinals védőfalában. A tavalyi első körösük, Robert Nkemdiche egy meglehetősen halovány és felejthető első év után így egyből a kezdőben kell hogy megállja majd a helyét és a mellette felállók sem olyan nevek, hogy megengedhessen magának egy lassú fejlődéssel eltelő második szezont.

 

Legfontosabb érkező: Antoine Bethea (SS)

 

Érkezőkben már korántsem volt olyan gazdag a csapat offseason-je, mint távozókban. Bethea ugyan már 33 éves és 12. szezonját kezdi majd szeptemberben, de talán az egyetlen olyan új arc lehet a kezdőben, aki free agentként érkezett és aki nem csupán epizódszereplő lesz 2017-ben. Tyvon Branch lehet majd az, akivel a strong safety posztért megküzdhet az edzőtáborok folyamán.

 

Mit jósol nekik Vegas: 8-8

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 9-7

 

 

Carson Palmer még továbbra is egyértelműen a csapat irányítója. 2015-ben MVP cím közeli szezont hozott le, ám ezek után tavaly jó nagy mélyrepülésbe ment át az egykori 1/1-es. Kevesebb passzolt yard, kevesebb TD, de több interception, klasszikus jelei lehetnének akár a kiöregedésnek is, hiszen Palmer már 37 éves. Ám a Cardinals vezetése úgy döntött, hogy nem draftol irányítót, nem próbál a szabadügynökök közül idehozni valami nagyobb nevet, hanem ad még egy (feltehetőleg utolsó) lehetőséget Palmer-nek és ezzel ennek a generációnak a csapatnál, hogy valami nagyot dobjanak idén.

 

Ám Palmer visszaesésével is volt MVP közeli számokat produkáló játékosa a csapatnak 2016-ban David Johnson személyében, aki hatalmas szezont futott, és idén már, mint a támadójáték legfontosabb láncszeme, számítanak rá. Bruce Arians szeretné, ha 30 körüli labdaérintése lenne Johnson-nak meccsenként, ami még egy ilyen fiatal és tehetséges futónak is óriási teher lehet, amit csak az idő fog megmutatni, hogy elbír-e, de ha más nem is, a fantasy játékosok biztos örülhetnek ennek a számnak.

 

A támadóoldal másik nagy sztárja lehetséges, hogy utolsó szezonjának fut neki 2017-ben. Larry Fitzgerald még mindig a csapat legjobb elkapója, ám mögötte jó nagy űr látszik a poszton szóval a Cardinals-t nagyon érzékenyen érintheti, ha Fitz tényleg úgy dönt, hogy az idei az utolsó dal. Az ő számai viszont nem csökkentek vészesen tavaly, szóval egy 1000 yardos szezonnak nincs semmi akadálya nála, de lehet, hogy ez is kevés lesz a végső sikerekhez és a playoff eléréséhez.

 

A védelemben a kicsit gyengébb védőfal mögött a linebacker sor tűnik a legerősebb egységnek. Sikerült hosszútávon lekötni Chandler Jones-t, aki a pass rush oroszlánrészét generálja majd, de érdemes lesz odafigyelni idén Markus Golden-re is, aki szép csendben, fű alatt a liga legjobbjai közé kezd emelkedni ebben a tekintetben. Karlos Dansby pedig tapasztalt veteránként mentorálhatja majd a csapat fiatal linebackereit, legfőképp az első körös választott Haason Reddick-et.

 

Akiről még mindenképpen szót kell ejteni az Bruce Arians vezetőedző, akinek az utóbbi időben egyre több problémája adódott az egészségével és kérdéses, hogy mennyi ideig bírja még a pálya melletti munkát. A Cardinals bajnoki ablaka nagyon záródik befelé, több fontos poszton is utolsó éveikbe lépnek a kulcsjátékosok és így Arians is valószínűleg utolsó szezonjai egyikét kezdi meg az NFL-ben, pedig általános vélemény, hogy az egyik legjobb head coach az egész ligában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8112690807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása