LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 4.: Western Conference - Northwest Division

2017. október 16. 21:30 - LockerRoom Szabi

Denver Nuggets

 

 

Fontosabb érkezők:

Tyler Lydon (draft), Trey Lyles (Utah Jazz), Paul Millsap (Atlanta Falcons)

Fontosabb távozók:

Danilo Gallinari (Los Angeles Clippers), Roy Hibbert (free agent), Mike Miller (free agent)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Emmanuel Mudiay

SG: Gary Harris

SF: Wilson Chandler

PF: Paul Millsap

C: Nikola Jokic

 

Meghatározó cserék: Jamal Murray (PG), Jameer Nelson (PG), Will Barton (SF), Kenneth Faried (PF), Trey Lyles (PF), Tyler Lydon (PF), Juan Hernangómez (C), Mason Plumlee (C)

 

Vezetőedző: Michael Malone

 

A tavalyi szezonban nagyon egyoldalú csapat képét mutatta a Nuggets. Támadásban a liga 4. legjobb csapat voltak, ami egy ilyen fiatal kerettel különösen impresszívnek mondható. Nikola Jokic az egyik legfiatalabb újdonsült csillaga az NBA-nek és idén be is törthet az igazi szupersztárok közé, ha folytatja a folyamatos fejlődését. Maga mellé társnak pedig megkapott egy 4-szeres All-Star játékost Paul Millsap személyében, akivel ketten együtt a liga egyik legjobb magasember párosát fogják alkotni.

 

De hogy miért is egyoldalú a Denver? Hát mert a liga-4. támadás mellé egy alulról 2. védekezést tudtak bemutatni. Millsap, aki egy kiváló védő, különösen itt fog tudni segíteni új csapatának, de egy ember még nem jelent jó védekezést csapat szinten. Emellett Emmanuel Mudiay, a harmadéves irányító az, akinek végre úgy kéne játszania, mint egy top-10-es draftoltnak és felnőnie a csapattársai mellé. A guard társa, Gary Harris, aki ugyan egy évvel korábban nála, de sokkal kisebb hype mellett került a ligába, sokkal jobb játékosnak tűnik egyenlőre a profik között, mint a zaire-i születésű társa.

 

Vegasi Over/Under: 45.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Minnesota Timberwolves

 

 

Fontosabb érkezők:

Aaron Brooks (Indiana Pacers), Jimmy Butler (Chicago Bulls), Jamal Crawford (Los Angeles Clippers), Taj Gibson (Oklahoma City Thunder), Justin Patton (draft), Jeff Teague (Indiana Pacers)

Fontosabb távozók:

Omri Casspi (Golden State Warriors), Kris Dunn (Chicago Bulls), Jordan Hill (free agent), Zach LaVine (Chicago Bulls), Adreian Payne (Orlando Magic), Ricky Rubio (Utah Jazz), Brandon Rush (Milwaukee Bucks)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Jeff Teague

SG: Jimmy Butler

SF: Andrew Wiggins

PF: Taj Gibson

C: Karl-Anthony Towns

 

Meghatározó cserék: Aaron Brooks (PG), Jamal Crawford (SG), Shabazz Muhammad (SF), Nemanja Bjelica (PF), Gorgui Dieng (C), Justin Patton (C)

 

Vezetőedző: Tom Thibodeau

 

Az NBA egyik legizgalmasabb csapata lesz idén a Timberwolves. Egy fiatal tehetségekkel teletűzdelt keretbe szerezték meg a nyáron Jimmy Butlert, aki így az igazi vezéregyéniséget hozza majd a kezdőbe. Towns az egész liga egyik legjobb centerévé válik lassan, aki ráadásul a gyűrűtől távol is nagyon ügyes és a tripla vonalon kívülről is be tud találni, ha kell. Andrew Wiggins is szépen fejlődik évről-évre, így hosszú idő után idén reális cél a playoffba jutás.

 

A védekezésen viszont még van mit dolgozni. Tom Thibodeau-t egy igazi védő zseninek tartják, de az első szezonjában nem sokat tudott javítani a Minnesota védelmén. Főleg a 3-as poszt kritikus ebből a szempontból, hiszen Wiggins és a cseréje, Muhammad is kifejezetten gyenge védőnek számít, így ott nagyon lyukasak lehetnek.

 

Vegasi Over/Under: 48.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Oklahoma City Thunder

 

Fontosabb érkezők:

Carmelo Anthony (New York Knicks), Raymond Felton (Los Angeles Clippers), Terrance Ferguson (draft), Paul George (Indiana Pacers), Patrick Patterson (Toronto Raptors)

Fontosabb távozók:

Norris Cole (Maccabi Tel Aviv - Izrael), Taj Gibson (Minnesota Timberwolves), Enes Kanter (New York Knicks), Doug McDermott (New York Knicks), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Domantas Sabonis (Indiana Pacers)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Russell Westbrook

SG: Andre Roberson

SF: Paul George

PF: Carmelo Anthony

C: Steven Adams

 

Meghatározó cserék: Raymond Felton (PG), Alex Abrines (SG), Terrance Ferguson (SG), Kyle Singler (SF), Patrick Patterson (PF), Jerami Grant (PF)

 

Vezetőedző: Billy Donovan

 

 

Tavaly az OKC szezonja egy emberre épült, Russell Westbrookra. A játékos szempontjából ez jól sült el, hiszen Westbrook végre első számú emberként kiteljesedhetett és rögtön MVP lett. Ám a csapat ennek inkább megitta a levét, hiszen hiába Westbrook remek statisztikái, túlságosan is rajta keresztül folyt minden támadásban és ez megölte a csapatjátékot és ezzel az esélyt egy komolyabb playoff runra. A nyáron ezért két hatalmas csereüzletet bonyolított le a vezetőség és idehoztak Westbrook mellé még két All-Start Paul George és Carmelo Anthony személyében. Nem kérdés, hogy ez a két üzlet rögtön az liga közvetlen élbolyába repíti a Thundert, de néhány dolog még elválasztja őket attól, hogy fel tudják venni a versenyt a Golden State Warriors-szal.

 

Egyrészt ott van Andre Roberson a kezdő shooting guard, akinél kétarcúbb játékos kevés van a ligában. Védekezésben az egyik, ha nem a legjobb a posztján, viszont támadásban teljesen haszontalan, sőt még büntetőzni se tud, így az ellenfelek, ha éppen nincs jobb ötletük lelassítani majd a három szupersztárt, egyszerűen elkezdhetik Robersont ütni, ami miatt aztán cserélheti le őt Billy Donovan. A másik kérdőjel, hogy mi történik ha esetleg Steven Adams megsérül? Az Anthony-féle tradeben New Yorkba küldték Enes Kantert, a liga egyik legjobb csere centerét, így a poszton gyakorlatilag egyedül maradt az új-zélandi Adams. Egyetlen másik center van a keretben, Dakari Johnson, aki egy 2015-ös második körös pick és az elmúlt két évben az OKC D-League csapatában játszott. Azt hiszem a Thunder szurkolók inkább lemondanának róla, hogy sokat lássák őt a pályán az idény során.

 

Vegasi Over/Under: 51.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Portland Trail Blazers

 

Fontosabb érkezők:

Zach Collins (draft), Caleb Swanigan (draft)

Fontosabb távozók:

Allen Crabbe (Brooklyn Nets), Festus Ezeli (free agent)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Damien Lillard

SG: C.J. McCollum

SF: Maurice Harkless

PF: Al-Farouq Aminu

C: Jusuf Nurkic

 

Meghatározó cserék: Shabazz Napier (PG), Pat Connaughton (SG), Evan Turner (SF), Ed Davis (PF), Noah Vonleh (PF), Caleb Swanigan (PF), Meyers Leonard (C), Zach Collins (C)

 

Vezetőedző: Terry Stotts

 

A Portland háza táján nem sok változás történt a nyáron. Free agent igazolás nem történt és az egyedüli távozó, aki számít is valamit Allen Crabbe volt (Festus Ezeli sérülései miatt egyetlen meccsen sem szerepelt a tavalyi szezonban). Egyszóval ugyanazt a játékot lehet várni tőlük, amit tavaly is hoztak. A Lillard-McCollum guard páros termeli majd a pontokat, meccsenként könnyedén összedobnak majd egy 55-60 pontot, de rajtuk kívül nincs más meghatározó fegyvere támadásban a csapatnak.

 

Harkless, Aminu és Nurkic remek kiegészítő emberek, de valahogy az az ember érzése, hogy nincs bennük több ennél a kiegészítő szerepnél és így a Trail Blazers kicsit egy helyben topog a nyugati főcsoport középcsapatai közt. Tavaly a 8.-ik helyen besurrantak a rájátszásba, csak azért hogy ott egy 4-0-val bukjanak el a későbbi bajnos Warriors ellen. Idén egy nagyon hasonló szezon néz ki nekik, hacsak az év közben a csere határidő előtt nem machinálnak valamit és nem hoznak ide egy harmadik sztárt.

 

Vegasi Over/Under: 42.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Utah Jazz

 

Fontosabb érkezők:

Tony Bradley (draft), Jonas Jerebko (Boston Celtics), Donovan Mitchell (draft), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Thabo Sefolosha (Atlanta Hawks), Ekpe Udoh (Fenerbahce - Törökország)

Fontosabb távozók:

Boris Diaw (Levallois Metropolitans - Franciaország), Gordon Hayward (Boston Celtics), George Hill (Sacramento Kings), Trey Lyles (Denver Nuggets), Shelvin Mack (Orlando Magic)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Ricky Rubio

SG: Rodney Hood

SF: Joe Ingles

PF: Derrick Favors

C: Rudy Gobert

 

Meghatározó cserék: Dante Exum (PG), Alec Burks (SG), Donovan Mitchell (SG), Joe Johnson (SF), Thabo Sefolosha (SF), Jonas Jerebko (PF), Ekpe Udoh (C), Tony Bradley (C)

 

Vezetőedző: Quin Snyder

 

A legjobb játékosát veszítette el a Jazz a nyáron Gordon Hayward személyében és ezt nagyon nehéz lesz nekik kiheverni. Ugyanis Hayward nélkül ez a csapat egy igazi go-to-guy nélkül maradt és hiába vannak fiatal tehetségek és megbízható veteránok a keretben, ha a befejező ember hiányzik közülük. Amiben bízhatnak az a jó csapatjáték, a védekezésük és a terhelés megosztása. Tele van a roster igazi csapatemberekkel, így senki nem fogja magát túlságosan is előtérbe helyezni, és ha Quin Snyder, aki egy nagyszerű edző, kitalál valami okosat, azt végre is fogják hajtani.

 

Problémás lehet még a Jazznél a sérülékenység. Dante Exum, Rodney Hood és Alec Burks szinte megszámlálhatatlanul sok meccset hagytak ki az elmúlt pár évben, és idén még inkább kell majd a Utahnak a keret mélységére támaszkodnia, mint korábban. A külső dobásokkal is gondok lehetnek, hiszen a kiváló triplázó Hayward mellett még George Hill is távozott, akit a liga egyik leggyengébben hárompontost dobó irányítója, Ricky Rubio váltott. Nehéz lesz ezzel a játékosállománnyal a bomba erős nyugaton elcsípni a rájátszást.

 

Vegasi Over/Under: 40.5

LockerRoom jóslat: UNDER

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr712958543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása