LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 6.: Western Conference - Southwest Division

2017. október 24. 18:28 - LockerRoom Szabi

Dallas Mavericks

 

 

Fontosabb érkezők:

Josh McRoberts (Miami Heat), Dennis Smith Jr. (draft), Jeff Withey (Utah Jazz)

Fontosabb távozók:

Nicolas Brussino (Atlanta Hawks)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Dennis Smith Jr.

SG: Wesley Matthews

SF: Harrison Barnes

PF: Dirk Nowitzki

C: Nerlens Noel

 

Meghatározó cserék: Devin Harris (PG), J.J. Barea (PG), Seth Curry (SG), Dorian Finley-Smith (SF), Josh McRoberts (PF), Dwight Powell (PF), Salah Mejri (C), Jeff Withey (C)

 

Vezetőedző: Rick Carlisle

 

Harrison Barnes miután tavaly nyáron egy maximum szerződést írt alá a Dallas-szal, nagyon sokan csóválták a fejüket. Annak ellenére, hogy Barnes nem egy szupersztár, egész jó szezont hozott le és idén már akár egy 20 pontos játékos is válhat belőle. Nerlens Noel pedig szerződés évbe lép, miután tavaly a 76ersből egy csereüzlet kapcsán megérkezett Dallasba. Ez igencsak motiválhatja a jó játékra és a Mavericksnek is szüksége lenne egy jó Noelre, hiszen a tavalyi év leggyengébben pattanózó csapatáról beszélünk, és általában a lepattanózás alapja a center játéka.

 

Dennis Smith egy igen izgalmas újonc, aki akár ennek a franchisenak az új arca is lehet, ha Nowitzki visszavonul. Rick Carlisle, akit a liga egyik legjobb edzőjének tartanak pedig ki is fogja tudni hozni belőle a maximumot. Nowitzki egyébként még 39 évesen is sokszor cipeli a hátán a csapatot, de persze erre már nem igen lehet sokáig számítani. Ahogy Mark Cuban, a Mavs tulajdonosa is megjegyezte a nyáron ennek a csapatnak például kifejezetten peche, hogy a brutálisan erős nyugaton vannak. Ugyanis míg keleten ez a keret a playoffért harcolhatna, addig nyugaton szinte semmi esély nem lesz rá idén.

 

Vegasi Over/Under: 35.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Houston Rockets

 

 

Fontosabb érkezők:

Tarik Black (Los Angeles Lakers), Luc Mbah a Moute (Los Angeles Clippers), Chris Paul (Los Angeles Clippers), P.J. Tucker (Toronto Raptors)

Fontosabb távozók:

Patrick Beverley (Los Angeles Clippers), Sam Dekker (Los Angeles Clippers), Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers), Lou Williams (Los Angeles Clippers)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Chris Paul

SG: James Harden

SF: Trevor Ariza

PF: Ryan Anderson

C: Clint Capela

 

Meghatározó cserék: Eric Gordon (SG), P.J. Tucker (SF), Luc Mbah a Moute (SF), Tarik Black (PF), Nené (C)

 

Vezetőedző: Mike D'Antoni

 

A Houston Rocketset általában a külföldi szakírók a Golden State mögötti második erőként látják, plána így, hogy Chris Paul az NBA egyik legjobb irányítója és talán legkreatívabb játékosa is csatlakozott hozzájuk. Mindaz vitathatatlan, hogy a Paul - Harden guard páros történelmileg is az egyik legerősebb az NBA-ben, hiszen Harden éppenhogy lemaradt tavaly az MVP címről, és Paul is egy top20 játékos a ligában. Tavaly nagyon sok teher nehezedett Hardenre, hiszen gyakorlatilag minden támadást vagy ő fejezett be, vagy ő indított el. Ebben Paul sok terhet fog levenni a vállairól.

 

Ám hogyha kicsit mélyebben belenézünk a keretbe, az látszik, hogy nem sok használható cserejátékos van. Eric Gordon ugyan a tavalyi legjobb hatodik ember címet behúzta, de például a két guard poszton csakis ő vethető be, így egy jó csere-PG még nagyon hiányzik a houstoni kispadról. A magas posztokon sem túl bő a rotáció, így Mike D'Antoninak nem lesz könnyű dolga, bár a 2017-es Év Edzőjéről beszélünk, így meg kell hogy oldja ezeket a kisebb problémákat. Ha szezon közben sikerül még bővíteni a keretet, akkor az 55.5 győzelem fölé is mehetnek, de addig inkább csak a 3-4. erőnek tűnnek nyugaton.

 

Vegasi Over/Under: 55.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Memphis Grizzlies

 

 

Fontosabb érkezők:

Mario Chalmers (free agent), Tyreke Evans (Sacramento Kings), Ben McLemore (Sacramento Kings)

Fontosabb távozók:

Tony Allen (New Orleans Pelicans), Vince Carter (Sacramento Kings), Troy Daniels (Phoenix Suns), Zach Randolph (Sacramento Kings)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Mike Conley

SG: Ben McLemore

SF: Chandler Parsons

PF: JaMychal Green

C: Marc Gasol

 

Meghatározó cserék: Mario Chalmers (PG), Tyreke Evans (SG), Andrew Harrison (SG), James Ennis (SF), Jarell Martin (PF), Brandan Wright (C)

 

Vezetőedző: David Fizdale

 

Az egész NBA egyik legjobban védekező csapataként elhíresült Grizzlies inkább gyengült a nyár folyamán, mint erősödött. Marc Gasol és Mike Conley párosa elit, de rajtuk kívül csak a kérdőjelek sorakoznak. Chandler Parsons végre komolyabb sérülés nélkül képes lesz lehozni egy szezont? Ha igen, akkor viszont komoly erőssége lehet a Memphisnek. Tyreke Evans tudja-e még azt játékot hozni, mint 2-3 éve New Orleansban, amikor 15-16 pontokat átlagolt? Ben McLemore felnő-e végre a benne lakozó potenciálhoz, vagy végleg reszeltek neki? Mario Chalmers miután majdnem 2 teljes szezont kellett hogy kihagyjon egy csúnya sérülés miatt, tud-e még az a játékos lenni, aki a Miami Heat szupercsapatának a kezdő irányítója volt?

 

Az egyik legnehezebb idén megtippelni ezek miatt, hogy mire lesz képes a Grizzlies. Ha minden összejön, még ezen a nehéz nyugaton is bejuthatnak a rájátszásba, de ha az új igazolások besülnek és Parsons sem tudja megközelíteni egykori önmagát, akár a főcsoport utolsó helyei felé is tendálhatnak. Igazából a két szcenárióból az elsőre van nagyobb esély, így megszavazzuk nekik a bizalmat, hogy egy 40 győzelem körüli szezont össze tudnak hozni. De ennél több sajnos nincs ebben a csapatban.

 

Vegasi Over/Under: 37.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

New Orleans Pelicans

 

 

Fontosabb érkezők:

Tony Allen (Memphis Grizzlies), Ian Clark (Golden State Warriors), Rajon Rondo (Chicago Bulls)

Fontosabb távozók:

Tim Frazier (Washington Wizards), Donatas Motiejunas (Shandong Golden Stars - Kína)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Rajon Rondo

SG: Jrue Holiday

SF: Dante Cunningham

PF: Anthony Davis

C: DeMarcus Cousins

 

Meghatározó cserék: Ian Clark (PG), E'Twaun Moore (SG), Jordan Crawford (SG), Tony Allen (SG), Solomon Hill (SF), Alexis Ajinca (C), Ömer Asik (C)

 

Vezetőedző: Alvin Gentry

 

New Orleansban minden az Anthony Davis - DeMarcus Cousins párosra épül. Mindketten top5 játékosok a posztjukon és így együtt az NBA legjobb magasember duóját alkotják. Ám ez, hogy a triplavonalon belül próbálunk erősek lenni és a magas posztokra építünk tökéletesen szembe megy a liga jelenlegi trendjeivel. Minden csapat inkább a guard posztokra és a külső dobásokra figyel, míg itt konkréten Davis és Cousins a legjobb tripladobók is.

 

Jrue Holiday az egyik legsérülékenyebb játékosuk és emellett a tavalyi szezonban a felesége egészségi állapota miatt is kénytelen volt hónapokat a csapattól távol lenni. Rajon Rondo leigazolása az egyik legfurcsább döntés volt a nyári játékos jövés-menés során. Ráadásul Cousins és ő az egész NBA legmegosztóbb és legnehezebb személyiségei közé tartoznak, így a csapategység kialakítása és az öltözőbeni jó hangulat fenntartása nagyon nehéz lesz Alvin Gentrynek. Kicsit zsákutcának tűnik a Pelicans építkezése és ha nem vigyáznak, még a franchise arcát, Davist is elveszíthetik ha továbbra is ilyen döntéseket hoznak.

 

Vegasi Over/Under: 39.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

San Antonio Spurs

 

 

Fontosabb érkezők:

Rudy Gay (Sacramento Kings), Joffrey Lauvergne (Chicago Bulls), Derrick White (draft)

Fontosabb távozók:

Dewayne Dedmon (Atlanta Hawks), David Lee (free agent), Jonathon Simmons (Orlando Magic)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Tony Parker

SG: Danny Green

SF: Kawhi Leonard

PF: LaMarcus Aldridge

C: Pau Gasol

 

Meghatározó cserék: Dejounte Murray (PG), Patty Mills (PG), Manu Ginobili (SG), Derrick White (SG), Kyle Anderson (SF), Rudy Gay (SF), Davis Bertans (PF), Joffrey Lauvergne (C)

 

Vezetőedző: Gregg Popovich

 

A Golden State egyik legnagyobb kihívója nyugaton a liga egyértelműen legjobb edzőjének keze alatt. Kawhi Leonard az egyik legnagyobb MVP aspiráns volt már tavaly is és idén sem látszik semmi ok arra, hogy ne legyen ez ugyanúgy. LaMarcus Aldridge-al és Pau Gasollal két nagyon hasznos kiegészítő ember van a magas posztokon is. Danny Green a liga egyik legjobb 3-and-D játékosa. A kiegészítő emberek mindig nagyszerűen teljesítenek Popovich csapataiban.

 

A problémák az irányító poszton jelentkezhetnek. Tony Parker évről évre egyre gyengébben játszik már és Patty Mills pedig nem bír kezdő potenciállal. Manu Ginobili inkább már csak foglalja hasznosabb emberek elől a kispadon a helyet (például Hanga Ádám elől). Mindezek ellenére Kawhi olyan jó játékos, hogy a Spurs simán be fog jutni a playoffba és ha Parker megrázza magát, akkor a főcsoport döntőre is komoly esélyesek lesznek.

 

Vegasi Over/Under: 54.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8613048188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása