LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

LockerRoom Midseason Awards

2017. november 09. 20:53 - LockerRoom Szabi

A 9. forduló elteltével minden csapat lejátszott már minimum 8 mérkőzést (néhányan már 9-et is), így kiosztjuk a különböző NFL által szezon végén kiosztandó díjakat, illetve néhány sajátot is.

 

NFL Awards:

MVP: Alex Smith (QB), Kansas City Chiefs

 

Az MVP cím sokszor leegyszerűsödik arra az NFL-ben, hogy a legjobb csapat irányítója kapja az elismerést. Ám idén ez maximálisan megérdemelt lenne Alex Smith esetében, aki vezeti a ligát TD/INT arányban és passer ratingben is. Smith ráadásul egy olyan szezonban tudja karrierje magasan legjobb játékát hozni, ami előtt nem is kevesen a drafton az első körben kiválasztott újocot, Patrick Mahomest képzelték a csapatba.

 

Az Év Támadója: Tom Brady (QB), New England Patriots

 

Ez a cím sokszor egybe vágott az MVP címmel az elmúlt években, de tételezzük fel, hogy idén ez máshogy lesz. Tom Brady 40 évesen is olyan szezont hoz le, mint most már mondhatjuk mindig, sőt idén még több teher nyugszik a vállain, hiszen a Patriots védelme igencsak gyengének mondható. Brady persze Smith-szel (és Carson Wentz-zel) az MVP címért is versenyben lesz, de itt nálunk egyenlőre a második hellyel és az ezzel járó Év Támadója címmel kell, hogy beérje.

 

Az Év Védője: Calais Campbell (DE), Jacksonville Jaguars

 

Ez egy olyan név, amire nem sokan számítottak a szezon előtt. A Jacksonville Jaguars védelme sok mutatóban vezeti a ligát, a legkevesebb passzolt yardot kapják, a legtöbb sack az övék, az ellenfelek irányítói ellenük dobálnak a legrosszabb ratinggel. Ennek a nagyszerű defensenek a vezére Calais Campbell a pályán és az öltözőben is egyaránt. A holtszezon legjobb szabadügynök igazolása volt az ő megszerzése és ha egy normális irányítót is tudna találni a Jags, rögtön bajnokesélyesként lehetne beszélni róluk egy ilyen védelemmel.

 

Az Év Támadó Újonca: Kareem Hunt (RB), Kansas City Chiefs

 

Az egyik legizgalmasabb harc lett volna az Év Támadó Újonca címért folytatott, ha Deshaun Watson, a Houston Texans irányító nem szakítja el egy edzésen a térdszalagját a múlt héten. Így elég egyértelmű, hogy a Chiefs szenzációs futója, Kareem Hunt a legnagyobb esélyese ennek a díjnak. Egyébként Hunt nem csak a rookiek között, hanem az összes futót tekintve a legjobb idén, így teljesen megérdemelt helyre megy majd ez a cím.

 

Az Év Védő Újonca: Tre'Davious White (CB), Buffalo Bills

 

A újonc védők között már jóval nehezebb dönteni. T.J. Watt, Marshon Lattimore vagy Jamal Adams is befuthat az év végére, de egyenlőre Tre'Davious White tűnik a leginkább kész NFL játékosnak közülük. Az ő játéka ékesen bizonyítja, hogy Ronald Darby elcserélése mégsem volt akkora butaság és E.J. Gaines-szel a liga egyik legjobb cornerback párosát alkotják. Ha pedig a Micah Hyde-Jordan Poyer safety párost is melléjük állítjuk, akkor a Bills secondary a liga legrettegettebb egységei között van.

 

Az Év Visszatérője: Earl Thomas (FS), Seattle Seahawks

 

Egy másik olyan díj, ami nagyon sokfelé eldőlhet. Sajnos az NFL-ben mindig sok játékos jön vissza sérülésből, sőt ezt a díjat még olyanoknak is oda szokták náha ítélni, akik csak egy gyengébb szezon után térnek vissza régi önmagukhoz. Ezért például Todd Gurley, a Rams futója is megkaphatja könnyedén ezt az elismerést, de mi inkább a Seattle Seahawks négyszeres All-Pro safety-jére szavaznánk, aki a tavalyi szezonban elszenvedett nagyon szerencsétlen lábtörése után még a visszavonulás gondolatával is eljátszott. Ezek után idén, mintha mi sem történt volna, újra a legjobb safety-je az egész NFL-nek.

 

Az Év Edzője: Sean McVay, Los Angeles Rams

 

Ez a díj a korábbiakkal szemben eddig elég egyértelmű. Sean McVay egy olyan csapatot fordított át egy komoly erővé, amelyik hosszú emlékezet óta nem tudott pozitív szezont lehozni és amelyikben tavaly még szenvedett az újonc Jared Goff és gyengén játszott az idén villogó Todd Gurley. Goff tavalyi és idei számainak összehasonlításában mérhető le leginkább a liga legfiatalabb edzőjének hatása. Amit McVay újonc vezetőedzőként nyújt, arra nagyon régóta nem volt példa az NFL-ben.

 

 

LockerRoom Awards:

Az Év Legjobb Meccse: 

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 30-31 (7. forduló)

 

Ez év első felét a tavaly sziporkázó Oakland Raiders egyszerűen átaludta. Persze nem segített ebben nekik Derek Carr sérülése, amivel kapásból 2 meccset buktak, de valahogy nem állt eddig úgy össze a csapat, mint azt sokan várták. A Chiefs elleni csütörtök esti rangadóra azonban nagyon felszívták magukat és a liga akkor még egyértelműen legjobb formában lévő csapata ellen egy brutálisan jó mérkőzést játszottak le. Az utolsó pillanatok izgalmai pedig továbbra is hihetetlenek.

 

 

Az Év Legszebb Játéka:

A Chicago Bears mesteri, trükkös kétpontosa (5. forduló)

 


Az Év Meglepetése (játékos): Carson Wentz (QB), Philadelphia Eagles

 

Az Eagles másodéves irányítója már-már MVP formában játszik és ez hatalmas meglepetés, miután tavaly olyan szó-szó első szezonja volt. 16 touchdown mellett 14 interception, tipikus újonc számok, de kevesen képesek egy ilyen szezont rögtön egy 23 TD, 5 INT statisztikával követni. Az Eagles 8-1-es mérlege meg aztán végképp hatalmas meglepetés, ráadásul így, hogy abszolút a támadósor sziporkázásától függ a jó játékuk.

 

Az Év Meglepetése (csapat): Los Angeles Rams

 

Már Sean McVay-nél le lett írva sok minden a Rams idei szárnyalásáról, de azért is különösen szép ez a teljesítmény tőlük, mert ez a csapat utoljára 2004-ben jutott rájátszásba és 2003-ban volt pozitív mérlege. A mostani 6-2-es mutatóból hacsak valami hihetetlen pech széria nem éri őket, minden bizonnyal pozitív szezon fog kijönni. A Rams ráadásul egy olyan csapat amelyik a labda mindkét oldalán elég jó erőkből áll és így a playoffban is komoly ellenfél lesz bárkinek.

 

Az Év Csalódása (játékos): Joe Flacco (QB), Baltimore Ravens

 

Az idei évben legtöbb pénzt kereső irányító Joe Flacco. Ehhez képest a korábbi Super Bowl MVP pocsékul játszik, konkrétan a passzkísérletenként szerzett yardokban utolsó a liga összes irányítóját tekintve, ami azért különösen furcsa mert Flacco legnagyobb erőssége korábban pont a hosszú passzok voltak. A 8 touchdown, 10 interception és a 72.7-es passer rating szintén olyan mutatók amik mellett egy kisebb nevű játékost már rég lecseréltek volna.

 

Az Év Csalódása (csapat): New York Giants

 

A Giantset a szezon előtt sokan tartották az NFC esélyesei között és a külföldi szakértők közül is nem egy a Super Bowlba jósolta Eli Manningéket. Persze Odell Beckham és Brandon Marshall sérülései nem segítették őket, de már az ő kiesésük előtt sem stimmelt valami a csapatnál. Ami pedig az utolsó pár héten történik körülöttük egyenesen érthetetlen. Eltiltások házon belül (Janoris Jenkins és Dominique Rodgers-Cromartie) és megalázó vereségek (a Rams elleni 51-17). Ben McAdoo annak ellenére, hogy tavaly egész jó szezont produkált, nem maradhat tovább a Giants élén.

 

All-Pro Team:

Offense:

 

QB: Tom Brady, New England Patriots

RB: Kareem Hunt, Kansas City Chiefs

        Le'Veon Bell, Pittsburgh Steelers

Flex RB: Todd Gurley, Los Angeles Rams

WR: Antonio Brown, Pittsburgh Steelers

         DeAndre Hopkins, Houston Texans

TE: Zach Ertz, Philadelphia Eagles

C: Travis Frederick, Dallas Cowboys

G: David DeCastro, Pittsburgh Steelers

      Zack Martin, Dallas Cowboys

T: Andrew Whitworth, Los Angeles Rams

     Taylor Lewan, Tennessee Titans

 

Defense:

 

DE/OLB: Calais Campbell, Jacksonville Jaguars

                   Everson Griffen, Minnesota Vikings

DT: Aaron Donald, Los Angeles Rams

        Fletcher Cox, Philadelphia Eagles

MLB/ILB: Bobby Wagner, Seattle Seahawks

                    Luke Kuechly, Carolina Panthers

                    Ryan Shazier, Pittsburgh Steelers

CB: Jalen Ramsey, Jacksonville Jaguars

        Richard Sherman, Seattle Seahawks

DB: Xavier Rhodes, Minnesota Vikings

S: Earl Thomas, Seattle Seahawks

     Micah Hyde, Buffalo Bills

 

Specialists:

 

K: Greg Zuerlein, Los Angeles Rams

P: Marquette King, Oakland Raiders

KR: Pharoh Cooper, Los Angeles Rams

PR: Jamal Agnew, Detroit Lions

ST: Cordarrelle Patterson, Oakland Raiders

Szólj hozzá!
Címkék: awards NFL

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr7213146562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása