LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 8.: Carolina Panthers

2017. augusztus 13. 08:00 - LockerRoom Szabi

Carolina Panthers

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Ron Rivera

OC: Mike Shula

DC: Steve Wilks

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Cam Newton

RB: Jonathan Stewart

WR: Kelvin Benjamin, Devin Funchess, Curtis Samuel

TE: Greg Olsen

RT: Daryl Williams

RG: Trai Turner

C: Ryan Kalil

LG: Andrew Norwell

LT: Matt Kalil

 

 

Defense:

 

DE: Charles Johnson, Julius Peppers

DT: Kawann Short, Star Lotulelei

OLB: Thomas Davis, Shaq Thompson

MLB: Luke Kuechly

CB: James Bradberry, Captain Munnerlyn

FS: Mike Adams

SS: Kurt Coleman

 

 

Specialists:

 

K: Graham Gano

P: Andy Lee

LS: J.J. Jansen

 

 

Legfontosabb távozó: Kony Ealy (DE)

 

A fiatal defensive end-et New England-be cserélte márciusban a Panthers, és így egy hasznos és tehetséges játékos távozott, aki különösen az 50. Super Bowl-on hagyott nyomot, 3 sack-kel és 1 interception-nel, annak a meccsnek az egyik legjobbja volt, de az alapszakaszban kicsit döcögött a teljesítménye és talán a Carolina túl hamar mondott le róla. A Patriots-nál számíthatunk tőle egy kiugró szezonra, ahogy minden oda kerülő free agent általában első évében szárnyalni szokott.

 

Legfontosabb érkező: Matt Kalil (LT)

 

Ryan Kalil center testvérét hozták el Cam Newton vakoldalát védeni a Vikingstől. Tavaly Mike Remmers és Michael Oher próbálkozott ezen a poszton, és mindkettejükhöz képest egyértelmű előrelépés Kalil, aki 5 éves szerződést írt alá a csapattal, így hosszútávon megoldást jelenthet.

 

Mit jósol nekik Vegas: 9-7

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 7-9

 

 

Az első ember, akit meg kell említeni a Panthers-szel kapcsolatban az Cam Newton, aki egy varázslatos 2015-ös szezon után, amikor az alapszakasz MVP címet is megszerezte, 2016-ban igen látványos mélyrepülést produkált. Persze azóta kiderült, hogy ebben egy rotátor köpeny sérülés is benne volt (amit márciusban meg is műttetett). Kérdés, hogy melyik szezon volt a kiugró teljesítmény, a 2015-ös szárnyalás vagy 2016-os szenvedés? Idén kiderül, hogy melyikhez tud közelebb kerülni Newton.

 

Christian McCaffrey az idei draft egyik legizgalmasabb prospect-je volt véleményem szerint és ugyan a szezon elején még inkább a régi motoros Jonathan Stewart lesz a kezdő, de McCaffrey nem csak hogy fiatalabb, de sokoldalúbb futó is, ráadásul elkapásoknál is nyugodtan használható, akár receiver pozíciókba kimozgatva is.

 

A második körös újoncuk, Curtis Samuel is hasonló játékos, aki egyetemen futó is, receiver is volt, egyenlőre itt úgy tűnik, hogy a slot-ban fognak rá számítani és mivel elkapó poszton nem túl vastag a Carolina kerete, első évében már sok labda mehet felé. Két ilyen robbanékony, agilis játékos sokat lendíthet a csapat támadójátékán, de legalábbis látványosabbá teheti azt.

 

A védelembe visszatért a 2009-ig a csapatot szolgáló DE Julius Peppers, akitől a védőfal széléről folyamatos nyomásgenerálást várnának, ám kérdéses, hogy a kora mennyire lassítja le az egykori 1/2-est. A másik oldalon Charles Johnson sem mai csirke már, így a tapasztalat megvan, de fiatal, friss erő már kevésbé. Kérdés, hogy ki lehet az, aki Kony Ealy helyére lép.

 

A secondary-ben a változás a régi-új Panthers játékos Captain Munnerly, valamint Mike Adams, aki pedig Indianapolisból érkezik, ahol az elmúlt 3 szezonból 2-szer is Pro Bowl-ba jutott. Nála is a kor lehet a probléma, ugyanis Adams már 36 éves, szóval nem biztos, hogy sok maradt neki a tankban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr7412676885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása