LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

LockerRoom Awards - 2017.

2018. január 28. 18:18 - LockerRoom Szabi

A Super Bowl előtti gálán osztja majd ki szokás szerint az éves díjakat az NFL, így mi is kiosztjuk a saját díjainkat, illetve megpróbáljuk megtippelni azt is, hogy az NFL által kiosztott díjakat kik kapják majd. Fontos kiemelni, hogy ezeket a díjakat az alapszakaszban nyújtott teljesítmény alapján kapják meg a játékosok vagy edzők, így az, hogy mi történt a rájátszásban, nem számít.

 

NFL Awards:

MVP: Tom Brady (QB), New England Patriots

 

Brady a legtöbb passzolt yarddal zárta az alapszakaszt, és passer ratingben, valamint passzolt touchdownokban is az első háromban volt. Carson Wentz sérülésével eléggé egyedül maradt az MVP harcban, hiszen ez a díj általában a legjobb csapatok irányítói közül az egyikhez kerül. Plusz Bradyt egy külön státuszba emeli az, hogy már 40 éves és így játszotta le élete egyik legjobb szezonját, ami minden sportban komoly teljesítménynek számítana.

 

 

Az Év Támadója: Todd Gurley (RB), Los Angeles Rams

 

Igazság szerint ez a díj sokszor ugyanoda kerül, ahova az MVP trófea, de hogy ne ismételjük nagyon magunkat, itt Gurleyt hoztuk ki győztesnek. Valószínűleg az MVP harcban is az egyetlen kihívója ő Bradynek, csapata támadójátékának a Rams esetében ő volt a kulcsa, nem annyira Jared Goff. Gurley futott yardokban második lett, de az utolsó hét előtt még vezetett, csak Sean McVay úgy döntött, hogy inkább pihenteti a sztárjait a 17. fordulóban. Futóként nagyon sok elkapást is bemutatott, 788 yardjával csapata második legjobb elkapója volt.

 

 

Az Év Védője: Calais Campbell (DE), Jacksonville Jaguars

 

Ezt a díjat idén nagyon nehéz egyértelműen odaadni egy játékosnak, hiszen igazából senki nem emelkedett ki annyira, mint mondjuk JJ. Watt vagy Khalil Mack az elmúlt években. Így a liga legjobb védelmének legjobb pass rusherét, Campbellt választottuk, aki 14,5 sackjével második volt a ligában, és rengeteg nyomást is generált emellett. Utoljára 2010-ben fordult elő egyébként, hogy ne védőfalember vagy linebacker kapja ezt a díjat, de idén azért van erre némi esély, cornerback poszton Jalen Ramsey vagy Xavier Rhodes is csodálatos szezont hoztak.

 

 

Az Év Támadó Újonca: Kareem Hunt (RB), Kansas City Chiefs

 

Ez is egy érdekes díj lesz, hiszen Hunt mellett Alvin Kamara vagy JuJu Smith-Schuster győzelme is teljesen megérdemelt lenne. Viszont Hunt lett végül 2017 legjobb futója, övé a rushing title, ami egy újonctól hatalmas teljesítmény. A Kansas City által mutatott jó forma az év első felében neki is legalább annyira volt köszönhető, mint Alex Smithnek.

 

 

Az Év Védő Újonca: Marshon Lattimore (CB), New Orleans Saints

 

A Saints védelme évekig közröhej tárgyát képezte, Drew Breeséknek csak úgy volt esélyük meccseket nyerni, ha minden héten 30-35 pontokat pakoltak fel a támadóoldalon, hiszen ennyit mindig kapott a defense. Idén ez nagyot változott, és ennek egyik fő letéteményese Marshon Lattimore volt, aki rögtön első számú cornerback lett és kiválóan meg is oldotta a rábízott feladatokat. 5 interceptiont szerzett, Pro Bowlba választották, nem sok kétség fér hozzá, hogy megérdemelten kapná meg ezt a címet.

 

 

Az Év Visszatérője: Keenan Allen (WR), Los Angeles Chargers

 

Allen elmúlt két szezonját is komoly sérülések szakították meg, 2015-ben a veséje sérült meg, 2016-ban pedig ACL szakadást szenvedett. Ezek után jött úgy vissza idén, hogy karrierje magasan legjobb évét produkálta és 1393 elkapott yardja a 3. legtöbb volt a ligában. Ja, és emellé szerzett még egy interceptiont is támadójátékos létére.

 

 

Az Év Edzője: Sean McVay, Los Angeles Rams

 

Egy évek óta a középszerűségbe süllyedt csapatot vett át a nyáron minden idők legfiatalabb vezetőedzőjeként McVay és rögtön a playoffba juttatta őket. Jared Goff tavalyi borzalmas teljesítménye után az idei szezonra Pro Bowlert csinált belőle, Todd Gurley pedig MVP kaliberű szezont futott a kezei alatt. A Rams a szezon legkellemesebb meglepetése volt, és ebben a legnagyobb szerepe McVaynek volt, így ez a díj megkérdőjelezhetetlenül kell hogy hozzá kerüljön.

 

 

LockerRoom Awards:

Az Év Legjobb meccse: New England Patriots @ Pittsburgh Steelers 27-24 (15. hét)

 

 

Az Év Legszebb játéka: DeAndre Hopkins szenzációs TD elkapása (16. hét)

 

 

Az Év Meglepetése (játékos): Case Keenum (QB), Minnesota Vikings

 

Keenum tavaly 3. számú irányítónak írt alá Minnesotába, de Sam Bradford és Teddy Bridgewater sérülései miatt őrá hárult a kezdő szerep és élete szezonját hozta le. Pat Shurmur offensében nagyon magabiztosan mozgott és a Vikings végül az NFC 2. legjobb mérlegével zárta az alapszakaszt. Érdekes lesz látni, hogy hol kezdi a következő szezont Keenum, és mekkora szerződéssel kínálják meg, mert egy ilyen szezon után lehet igazán bankot robbantani.

 

 

Az Év Meglepetése (csapat): Los Angeles Rams

 

Már Sean McVaynél is leírtunk sok mindent, ami az idei Rams szezont olyan különlegessé teszi. Egy folyamatosan alulteljesítő gárda volt a Rams az elmúlt években és idén kiderült, hogy csak egy tisztességes edzői stáb hiányzott nekik. Jeff Fisher korábbi vezetőedzőt nagyon beárazták idén és nem csak a Los Angeles, hanem az is, hogy korábbi irányítói, akiket ő képtelen volt használni más csapatokban csillogtak (Keenum, Foles). Még egy érdekes adat a Rams szezonjához, hogy először fordult elő az NFL történelmében, hogy valaki egy legkevesebb gyártott pontmennyiségből a következő idényre a legtöbbet csinálja.

 

 

Az Év Csalódása (játékos): Derek Carr (QB), Oakland Raiders

 

Az egész Oakland gyengén teljesített a tavalyi nagyszerű év után, de különösen Carr játéka esett vissza. Míg 2016-ban az MVP címért is harcban volt és talán csak az utolsó előtti héten elszenvedett sérülése akadályozta meg ebben, addig idén több meccsen is kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Jack del Rio vezetőedző kirúgása kicsit meglepő döntés volt a Raiders vezetőségétől, de Jon Gruden érkezése Carrnak nagyon jót tehet.

 

 

Az Év Csalódása (csapat): New York Giants

 

Tavaly 11-5-ös mérleggel simán jutott rájátszásba a Giants, jól játszott Eli Manning, jó volt a sztárokkal megerősített védelem. Ezek után idén elég megmagyarázhatatlan visszaesés következett, és az egész alapszakasz második legrosszabb mérlegével zárta a szezont a New Yorki csapat. Ennek megfelelően Ben McAdoo edzőt persze kérdések nélkül kirúgták, de azért előtte olyan károkat okozott, amit nem lesz könnyű az új head coachnak, Pat Shurmurnek rendbe tennie.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr113589889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása