LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 26.: Seattle Seahawks

2017. augusztus 31. 08:00 - LockerRoom Szabi

Seattle Seahawks

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Pete Carroll

OC: Darrell Bevell

DC: Kris Richard

 

Várható kezdőcsapat:

 

Offense:

 

QB: Russell Wilson

RB: Eddie Lacy

WR: Doug Baldwin, Jermaine Kearse, Tyler Lockett

TE: Jimmy Graham

RT: Germain Ifedi

RG: Mark Glowinski

C: Justin Britt

LG: Luke Joeckel

LT: Rees Odhiambo

 

 

Defense:

 

DE: Michael Bennett, Cliff Avril

DT: Ahtyba Rubin, Jarran Reed

OLB: K.J. Wright, Michael Wilhoite

MLB: Bobby Wagner

CB: Richard Sherman, Jeremy Lane

FS: Earl Thomas

SS: Kam Chancellor

 

 

Specialists:

 

K: Blair Walsh

P: Jon Ryan

LS: Tyler Ott

 

 

Legfontosabb távozó: Steven Hauschka (K)

 

Igazán meghatározó kezdő nem távozott Seattle-ből a tavalyi szezonhoz képest (ugye Marshawn Lynch ugyan hivatalosan csere útján került Oakland-be, de tavaly nem futballozott). Hauschka viszont hosszú évekig volt a csapat és egyébként az egész liga egyik legbiztosabb lábú rúgója, ám 2016-ban elkezdett hibázgatni kulcsfontosságú pillanatokban, így talán ez is közrejátszott abban, hogy nem törte össze magát a Seahawks, hogy visszaigazolja. Viszont Blair Walsh, aki helyette érkezett nagyon gyenge éveken van túl, és így nehéz megmondani, hogy újra be tudja-e indítani itt a karrierjét.

 

Legfontosabb érkező: Luke Joeckel (LG)

 

Évekig szinte semmi értékelhetőt nem tett a csapat a támadófal megerősítéséért, így a szépen lassan az NFL leggyengébb egységei közé kerültek, tavaly 42 sack-et engedtek összesen. Joeckel egykori 1/2-esként érkezik és bár akkor még tackle-ként draftolták, mostanra inkább úgy látszik, hogy a profik közt a guard poszt fekszik neki jobban és Seattle-ben is azt fog játszani. Kis lépésekben kell feljavítani ezt a falat és Joeckel jó alapja lehet majd ennek, ha az egy éves szerződését meghosszabbítja majd a Seahawks.

 

Mit jósol nekik Vegas: 11-5

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 10-6

 

 

Futóposzton érdekes házon belüli küzdelemnek nézünk elébe, ugyanis az új érkező Eddie Lacy mellett többen is megkaparinthatják a kezdő pozíciót. Itt van Thomas Rawls, aki az elmúlt 1-2 szezonban mutatott nagyon szép villanásokat, de voltak meccsek, amikor pedig teljesen eltűnt a pályáról. A két másodéves, C.J. Prosise és Alex Collins is beleszólhatnak ebbe a csatába akár, ha nagy edzőtábort produkálnak.

 

Az elkapók közt Doug Baldwin az egyetlen, akinek a helye megingathatatlan. Jermaine Kearse egy gyenge 2016-os év után próbál visszatérni korábbi formájához, Tyler Lockett pedig egy nagyon súlyos sérülésből jön vissza. Paul Richardson vagy épp az újonc Amara Darboh pályázhat az ő helyükre a kezdőben.

 

Az egész offseason egyik leghosszabban húzódó sztorija volt, hogy Richard Sherman-t megpróbálta elcserélni a Seattle, de végül Sherman maradt és nagyon úgy néz ki, hogy ennek nem is lesznek következményei, ugyanis rendben megkezdte az edzőtábort is a csapattal. A secondary-ben egyébként tovább erősített a csapat, különösen safety poszton, ahol Earl Thomas sérülése után nagyon kiütközött, hogy mélységben nincsenek ott, ahol kéne. Delano Hill és Tedric Thompson a 3. és 4. körben egyaránt ide érkezett.

 

A Seattle összességében nagyjából ott van, mint tavaly, ám nem tűnik könnyűnek a sorsolásuk és a csoportból is valószínűleg több és erősebb ellenállásba ütköznek majd. A Seahawks így is a csoportfavorit lesz, és az NFC egyik esélye.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4912681123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása