LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL összefoglaló 5. hét

2017. október 10. 19:00 - LockerRoom Szabi

A hét legjobb meccse:

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys 35-31

 

Az elmúlt években egyre inkább kiélesedett ez a rivalizálás a két csapat között, kezdve az igen emlékezetes 2014-es NFC elődöntővel és Dez Bryant azóta is folyamatosan vitatott nem elkapásával, majd tavaly egy újabb rájátszás meccsel, ahol ezúttal is egy már-már legendás elkapás lett a főszereplő, most Jared Cook-tól. A sorminta folytatódott és egy újabb végletekig kiélezett meccset játszottak egymással a srácok, de Aaron Rodgers-szel ezúttal sem bírt a Cowboys. De azért most már illene megtanulnia minden NFL csapatnak, hogy ha Rodgers az ellenfél egyetlen másodpercet sem hagyhatsz neki az órán, mert végig fogja vinni azt a győztes driveot.

 

 

A hét legszebb jelenete:

A Bears mesterien felrajzolt, trükkös kétpontosa

 

 

A hét legjobb támadója:

Carson Wentz

21/30 passz, 304 yard, 4 TD, 1 INT

 

A héten sok remek teljesítményt láthattunk támadóktól Wentz mellett (Aaron Rodgers, Alex Smith, Cam Newton, DeShaun Watson vagy Leonard Fournette is szerepelhetne itt kiemelve), de az Eagles irányítója különösen összeszedetten játszik az egész szezonban, meghazudtolva fiatal korát és a tavalyi újonc idényének zökkenőit. A Cardinals ellen passzolt 4.-ik touchdownja pedig az egész forduló egyik legszebb játéka volt, főleg azért ahogyan felismerte a blitzet Wentz és rögtön fellépett a zsebbe, majd egy remek hosszú bombával megtalálta Nelson Agholort.

 

 

A hét legjobb védője:

Earl Thomas

1 INT, 1 forced fumble

 

A Seahawks 5-szörös Pro Bowler safetyje hatalmasat játszott a Rams ellen és az alább is látható kierőszakolt fumbleje centikre a gólvonaltól egy tiszta touchdownt akadályozott meg, amicel minden bizonnyal 7 pontos előnyre tett volna szert a Los Angeles. Mivel a fumble után a labda az endzoneban hagyta el a pályát, így field goalt se rúghattak és ez egy olyan low-scoring meccsen, mint ami a vasárnapi Seahawks-Rams volt, nagyon komoly jelentőséggel bírt. Végül 16-10-re győzött is a Seattle.

 

 

A hét legjobb újonca:

Leonard Fournette

28 futás, 181 yard, 2 futott TD

 

A múlt héten még amolyan pótlékként szerepelt itt a legjobb újoncok közt Fournette, de ebben a fordulóban már saját jogán nyerte meg ezt a címet. A Jacksonville nagy meglepetésre verte igen simán a Pittsburgh-öt idegenben és ez az 5 (!) interceptiont szerző védelmük mellett a Fournette vezette futójátéknak köszönhető. Egész meccsen ő vitte előre a támadósort és aztán a 4.-ik negyedben egy 90 yardos futással tette fel a pontot a teljesítményére. Ez egyébként eddig a szezon leghosszabb futójátéka az egész NFL-ben.

 

 

A hét leggyengébb teljesítménye:

Nick Folk

0/3 mezőnygól

 

A Tampa megnyerhette volna a New England elleni csütörtök esti meccset, hogyha Nick Folk, aki egyébként már múlt héten is két mezőnygólt hibázott, csak kettőt berúg a három próbálkozásából. Ehelyett kihagyta mindet, közte egyet 31 yardról, ami NFL szinten megengedhetetlen. Tavaly egyébként Roberto Aguayo szenvedett a Buccaneers színeiben a mezőnygóloknál, szóval a rúgó probléma ismerős jelenség Tampában. Jövő héten már Patrick Murray próbálkozhat a 3 pontosokkal, hiszen várható módon Folktól elbúcsúztak két ilyen hét után.

 

 

A hét legfájóbb sérülései:

Odell Beckham Jr. és J.J. Watt

 

Mit lehet mondani egy olyan héten amikor a liga egyik legjobb támadó- és védőjátékosa is lesérül az egész szezonra? Borzasztóan kár, hogy egyiküket sem láthatjuk már idén, mert mindkettőjük játéka nagyon látványos a labda két különböző oldalán. Abban más a két sérülés, hogy a Giants szezonja már eddig is meg volt lőve, mostantól pedig aztán végképp, hiszen a legjobb elkapójuk mellett még kettőt elvesztettek a Chargers ellen (Brandon Marshall és Dwayne Harris is IR-re került), viszont a Texans azért még bizakodhatott a rájátszás elérésében. Náluk sem Watt az egyetlen, akinek az 5. hét jelentette az idény végét, hiszen egy másik nagyszerű pass rusher, Whitney Mercilus is kidőlt. Hogy ezen két játékos hiányán túl tud-e lépni a houstoni védelem az a következő hetekben fog kiderülni.

 

 

Heti Erősorrend:

(a változások az előző heti erősorrendhez képest értendők)

 

  1. Kansas City Chiefs                 0

  2. New England Patriots           0

  3. Atlanta Falcons                       0

  4. Green Bay Packers               +3

  5. Denver Broncos                     +1

  6. Philadelphia Eagles             +5

  7. Detroit Lions                           -3

  8. Seattle Seahawks                 +1

  9. Carolina Panthers                +4

  10. Pittsburgh Steelers               -5

  11. Oakland Raiders                    -3

  12. Dallas Cowboys                       0

  13. Tennessee Titans                   -3

  14. Los Angeles Rams                   0

  15. Washington Redskins            0

  16. Minnesota Vikings                  0

  17. Baltimore Ravens                  +1

  18. Houston Texans                      +1

  19. Tampa Bay Buccaneers         -2

  20. Jacksonville Jaguars            +5

  21. Buffalo Bills                               -1

  22. New Orleans Saints                 -1

  23. Miami Dolphins                          0

  24. Arizona Cardinals                    -2

  25. Los Angeles Chargers            +1

  26. New York Jets                           +1

  27. Cincinnati Bengals                  +1

  28. New York Giants                       -4

  29. Indianapolis Colts                     0

  30. Chicago Bears                             0

  31. San Francisco 49ers                 0

  32. Cleveland Browns                     0

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5112947411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása