LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 16.: Baltimore Ravens

2017. augusztus 21. 08:00 - LockerRoom Szabi

Baltimore Ravens

 

 

Edzői stáb:

 

HC: John Harbaugh

OC: Marty Mornhinweg

DC: Dean Pees

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Joe Flacco

RB: Terrance West

WR: Mike Wallace, Jeremy Maclin, Breshad Perriman

TE: Nick Boyle

RT: Austin Howard

RG: Marshal Yanda

C: Jeremy Zuttah

LG: James Hurst

LT: Ronnie Stanley

 

 

Defense:

 

DE: Brandon Williams, Brent Urban

DT: Michael Pierce

OLB: Terrell Suggs, Tyus Bowser

ILB: C.J. Mosley, Kamalei Correa

CB: Brandon Carr, Jimmy Smith

FS: Eric Weddle

SS: Tony Jefferson

 

 

Specialists:

 

K: Justin Tucker

P: Sam Koch

LS: Morgan Cox

 

 

Legfontosabb távozó: Kyle Juszczyk (FB)

 

Nem véletlenül lett minden idők legjobban megfizetett full backje Juszczyk a 49ers-szel kötött szerződésével. Ritkán kerül elő egy ilyen komplett játékos ezen a poszton, Juszczyk jó futó, jó elkapó és blokkolásban is kiváló. Gyakorlatilag egy running back, egy full back és egy tight end egy személyben, akit nyugodtan fenn lehet tartani minden down-on az offense-ben. Nem kérdéses, hogy hiányozni fog ez a fajta X faktor a Ravens játékából.

 

Legfontosabb érkező: Tony Jefferson (SS)

 

Jefferson az egyik legkeresettebb játékos volt az idei szabadügynökök közül, hiszen mindössze 25 éves és a ligában töltött 4 szezonja alatt bebizonyította, hogy egy idális strong safety, aki sokat szerel, nagyokat üt és a labdaszerzésekből is kiveszi a részét. Eric Weddle-lel az egyik legjobb safety párost fogják alkotni az egész NFL-t tekintve, hogyha mindketten egészségesek tudnak maradni.

 

Mit jósol nekik Vegas: 9-7

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 8-8

 

 

A támadósorban a legfontosabb kérdés, hogy mikor térhet vissza hátsérüléséből Joe Flacco. Minden bizonnyal nélküle lesz kénytelen megkezdeni az alapszakaszt a Ravens, és akkor Ryan Mallett kerülhet majd kezdőként a pályára. Mallett elégséges megoldás lehet, ha csak 1-2 meccsről van szó, viszont ha Flacco visszatérése elhúzódik, akkor más megoldás felé is kacsintgathat a Baltimore és a legtöbbször Colin Kaepernick neve merült fel az elmúlt hetekben ezzel kapcsolatban.

 

Elkapó fronton sok változás van az előző szezonhoz képest. Visszavonult Steve Smith és a free agency során távozott Kamar Aiken. A meghatározóbb receiverek közül így csak Mike Wallace és Breshad Perriman maradt tavalyról. Közülük főleg az NFL karrierje során eddig folyamatosan kissé alulteljesítő Perriman-nek kéne előlépnie, különben nehezen látni, hogy Wallace és a draft után leszerződtetett Jeremy Maclin mögött ki lehet képes még meccseket befolyásoló erő lenni.

 

A támadófalból távozott Rick Wagner, a tavalyi kezdő jobb oldali tackle és eredetileg márciusban a San Francisco 49ers-hez cserélték Jeremy Zuttah centert is. Zuttah-t, aki egyébként 2016-ban kiugró évet hozott és először lett karrierje során Pro Bowl választott, végül augusztus 9-én kivágta a Niners és a volt csapata nem sokat habozott, hogy lecsapjon rá. Így végül is nem olyan drámaian gyengült meg a tavaly egyébként elég jól teljesítő egység, de azért Wagnert nem lesz olyan egyszerű pótolni és még közel sem biztos, hogy Austin Howard lesz a legjobb megoldás.

 

A védelemben a legfájóbb veszteség nem a szabadügynökként távozó játékosok közt keresendő, hanem a tavalyi évben hatalmasat fejlődő és kiválóan játszó linebacker Zach Orr visszavonulása. A 2016-ban a Ravensből a legtöbb szerelést bemutató játékos mindössze 25 évesen kénytelen befejezni a pályafutását egy születése óta fennálló gerinc probléma miatt.

 

Cornerback poszton érdekes lesz figyelni, hogy a Baltimore első körös választottja, Marlon Humphrey mennyire tudja megszorongatni a nagyon tapasztalt kezdő párost, Jimmy Smitht és a Dallasból érkező Brandon Carrt. Mindenesetre több nagy nevet nem találunk a depth charton ezen a poszton így ha máshogy nem is, de nickel back pozícióban sokat láthatja már idén a pályát a tehetséges újonc.

 

Szólj hozzá!
Címkék: előzetes NFL Ravens

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9512765612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása