LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 2.: Eastern Conference - Central Division

2017. szeptember 30. 20:05 - LockerRoom Szabi

Chicago Bulls

 

 

Fontosabb érkezők:

Kris Dunn (Minnesota Timberwolves), Justin Holiday (New York Knicks), Zach LaVine (Minnesota Timberwolves), Lauri Markkanen (draft), Quincy Pondexter (New Orleans Pelicans)

Fontosabb távozók:

Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Isaiah Canaan (Oklahoma City Thunder), Michael Carter-Williams (Charlotte Hornets), Joffrey Lauvergne (San Antonio Spurs), Rajon Rondo (New Orleans Pelicans), Dwyane Wade (Cleveland Cavaliers)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Kris Dunn

SG: Zach LaVine

SF: Justin Holiday

PF: Nikola Mirotic

C: Robin Lopez

 

Meghatározó cserék: Jerian Grant (PG), Denzel Valentine (SG), Paul Zipser (SF), Quincy Pondexter (SF), Bobby Portis (PF), Lauri Markkanen (PF), Cristian Felicio (C)

Vezetőedző: Fred Hoiberg

 

Totális resetet nyomott a nyáron a Bulls és véget vetett a Jimmy Butler-érának Chicagoban. Lauri Markkanen draft jogáért, Zach LaVine-ért és Kris Dunn-ért elcserélte a kiscsatárt a Timberwolves-szal a csapat és ez rögtön azt is jelentette, hogy a keleti középmezőnyből az utolsó helyre csúsztak vissza. Az alább látható 21.5 győzelmet jósoló Over/Under-nél nem adott ki idén alacsonyabbat Vegas, sőt a következő csapat is 4 győzelemmel sorolódik a Bulls fölé.

 

Nem elég, hogy Jimmy Butler nincs többé a csapatnál, távozott a meghatározó játékosaik közül jó néhány, például Rajon Rondo és szeptemberben Dwyane Wade is. Wadenek egyébként volt szerződése az idei szezonra, de közös megegyezéssel inkább kivásároltatta magát ebből a Chicago-val, ugyanis teljesen érthetően nem akart egy ilyen újjáépítésben részt venni, hiszen már 36 éves lesz januárban. Így viszont tulajdonképpen egyetlen liga szerte elismert sztárja maradt a gárdának, Zach LaVine, akiről viszont nem igazán derült ki Minnesotában, hogy képes-e arra, hogy a hátára vegyen egy csapatot. Idén véglegesen ki kéne derülnie ennek, hiszen sok segítségre nem számíthat a csapattársaktól.

 

Vegasi Over/Under: 21.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Cleveland Cavaliers

 

 

Fontosabb érkezők:

Jose Calderon (Atlanta Hawks), Jae Crowder (Boston Celtics), Jeff Green (Orlando Magic), Derrick Rose (New York Knicks), Isaiah Thomas (Boston Celtics), Dwyane Wade (Chicago Bulls), Ante Zizic (Boston Celtics)

Fontosabb távozók:

Kyrie Irving (Boston Celtics), Dahntay Jones (free agent), James Jones (visszavonult), Deron Williams (free agent), Derrick Williams (Dallas Mavericks)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Isaiah Thomas (Dwyane Wade)

SG: J.R. Smith

SF: LeBron James

PF: Kevin Love

C: Tristan Thompson

 

Meghatározó cserék: Derrick Rose (PG), Dwyane Wade (SG), Iman Shumpert (SG), Kyle Korver (SF), Richard Jefferson (SF), Jae Crowder (PF), Jeff Green (PF), Ante Zizic (C)

 

Vezetőedző: Tyronn Lue

 

Idén is úgy vág neki a Cavs a szezonnak, hogy a minimális elvárás a nagydöntőbe jutás, de inkább a bajnoki cím visszaszerzése és a visszavágás a Warriorsnak az igazi cél. Ennek megfelelően a tavalyi 4-1-re elbukott döntő után a nyáron rendesen felfrissítették a keretet és kisöpörték az olyan kispad-melegítő veteránokat, mint a két Jones és a két Williams, és inkább olyan játékosokkal töltötték fel a helyeket, akit tényleg tudnak majd a pályán is hozzátenni a csapat játékához (Derrick Rose, Jae Crowder, Jeff Green, Ante Zizic).

 

Azonban miután a free agency első nagyobb hulláma lecsengett, Kyrie Irving ledobta az atombombát és kijelentette, hogy neki elege lett LeBron James-ből és azt kérte, hogy távozhasson Clevelandből. Ennek megfelelően ki is dolgozott egy csere ügyletet a Cavaliers, ám a legnagyobb meglepetésre a tulajdonképpeni egyetlen keleti riválisukkal, a Boston Celtics-szel. Ráadásul elég szépen sikerült is lehúzni a cserében a Celtics-et, hisz megszerezték a legjobb játékosukat Isaiah Thomas-t, sőt emellett még Crowder és Zizic is bekerült az ügyletbe.

 

Majd aztán, hogy még mindig ne nyugodjanak le a kedélyek a csapat háza táján, az újjáépülő Bullsból távozni vágyó Dwyane Wade is csatlakozott régi játszópajtásához és egyik legjobb barátjához, Jameshez, így aztán a szezon elején a clevelandi keretet mustrálva a legjobb szó, ami az ember eszébe jut az az, hogy overkill. Egyszerűen ennyi remek játékos már nehezen látszik, hogy hogyan fog megférni egymás mellett a parkettán és ez különösen az egyelőre sérült Isaiah Thomas januári visszatérése után jelenthet igazi fejtörést Tyronn Lue számára. Addig is, amíg a frissen igazolt All-Star irányító sérüléséből lábadozik, a legjobb megoldás a kezdő 1-es pozícióra talán Wade lenne, aki ugyan sokkal inkább shooting guard, de igazából úgyis LeBron James igazgatja a csapatot a pályán, szóval ez nem lenne akkora probléma. Hogy például Thomas visszatérése után hol és mennyit fog szerepelni Wade, azt csakis az idő fogja megmondani.

 

Vegasi Over/Under: 53.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Detroit Pistons

 

 

Fontosabb érkezők:

Avery Bradley (Boston Celtics), Langston Galloway (Sacramento Kings), Luke Kennard (draft), Anthony Tolliver (Sacramento Kings)

Fontosabb távozók:

Aron Baynes (Boston Celtics), Kentavious Caldwell-Pope (Los Angeles Lakers), Darrun Hilliard (San Antonio Spurs), Marcus Morris (Boston Celtics)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Reggie Jackson

SG: Avery Bradley

SF: Tobias Harris

PF: Jon Leuer

C: Andre Drummond

 

Meghatározó cserék: Ish Smith (PG), Langston Galloway (PG), Luke Kennard (SG), Stanley Johnson (SF), Anthony Tolliver (PF), Boban Marjanovic (C)

 

Vezetőedző: Stan Van Gundy

 

Látszólag nem sok minden történt Detroitban a nyáron, a kezdőben összesen annyi, hogy Caldwell-Pope helyett Bradley érkezett, aki azért mindenképpen jelent valamiféle előrelépést, hiszen az előbbinél sokkal jobb védő, és talán támadásban is kicsit többet tud hozzátenni. De a csapat képe alapvetően nem fog megváltozni és ugyanúgy Andre Drummond belső és Reggie Jackson külső játékára épül minden támadásban. Jackson elég gyenge szezonon van túl és míg Drummond a liga egyik legjobb centere és egy igazi dupla-dupla masina, de azzal, hogy egész egyszerűen nem tud büntetőt dobni rengeteg szituációban nem tartható a pályán.

 

Védekezésben viszont Bradley érkezésével az egyik legjobb csapat lehet idén a teljes ligában a Pistons. Tobias Harris is remek védő és Drummond is elpusztíthatja az ellenfeleket a saját palánkja alatt. Ám emellett a Detroit kicsit olyan se meleg, se hideg pozícióban van a keleti főcsoportban, nagyjából egy 41-41-es szezon néz ki nekik, ami itt ugyan elég lehet a 7-8. helyhez és a playoff elcsípéséhez, de reális esély ennél többre nem mutatkozik.

 

Vegasi Over/Under: 38.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Indiana Pacers

 

  

Fontosabb érkezők:

Bojan Bogdanovic (Washington Wizards), Darren Collison (Sacramento Kings), Cory Joseph (Toronto Raptors), T.J. Leaf (draft), Victor Oladipo (Oklahoma City Thunder), Domantas Sabonis (Oklahoma City Thunder)

Fontosabb távozók:

Lavoy Allen (free agent), Aaron Brooks (Minnesota Timberwolves), Monta Ellis (free agent), Paul George (Oklahoma City Thunder), C.J. Miles (Toronto Raptors), Jeff Teague (Minnesota Timberwolves), Kevin Seraphin (FC Barcelona - Spanyolország)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Darren Collison

SG: Victor Oladipo

SF: Bojan Bogdanovic

PF: Thaddeus Young

C: Myles Turner

 

Meghatározó cserék: Cory Joseph (PG), Lance Stephenson (SG), Glenn Robinson III (SF), Domantas Sabonis (PF), T.J. Leaf (PF), Al Jefferson (C)

 

Vezetőedző: Nate McMillan

 

Paul George elcserélésével egy korszak lezárult a Pacers háza táján és nagyon úgy tűnik, hogy most egy ideig a nagyobb sikerekről is le kell mondaniuk a szurkolóiknak. Victor Oladipo és Domantas Sabonis ketten együtt is sokkal kevesebbet érnek, mint a négyszeres All-Star, aki minden szempontból nagyon fog hiányozni ebből a csapatból. Támadásban nem maradt igazi go-to guy Indianaban, persze Lance Stephenson ha a meccsek végén a pályán lesz, nyilván minden labdát magának fog követelni, de sok év tapasztalatából mondhatjuk most már, hogy Lance nem annyira jó játékos, mint amilyennek képzeli magát.

 

Myles Turner lehet majd hosszabb távon ennek a csapatnak az új sztárja. A harmadéves magasember folyamatosan fejlődik amióta csak bekerült a ligába és így idén még dominánsabb játékot várhatunk tőle egyaránt támadásban és védekezésben. Mellette Oladipo az persze, akiben még van igazán kakaó, de rajtuk kívül a többiek mind NBA átlag alatti kezdőjátékosok. Ezzel a meglehetősen unalmasnak mondható és egy-két ember kivételével nem is túl tehetséges kerettel még keleten sem lehet a rájátszásba kerülni, sőt inkább a konferencia utolsó 3 helyére esélyes 2018-ban a Pacers.

 

Vegasi Over/Under: 31.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Milwaukee Bucks

  

 

Fontosabb érkezők:

Sterling Brown (draft), Gerald Green (Boston Celtics), D.J. Wilson (draft)

Fontosabb távozók:

Michael Beasley (New York Knicks), Spencer Hawes (free agent)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Malcolm Brogdon

SG: Tony Snell

SF: Khris Middleton (Jabari Parker)

PF: Giannis Antetokounmpo

C: Thon Maker

 

Meghatározó cserék: Matthew Dellavedova (PG), Jason Terry (SG), Sterling Brown (SG), Jabari Parker (SF), Gerald Green (SF), Mirza Teletovic (PF), D.J. Wilson (PF), Greg Monroe (C), John Henson (C)

 

Vezetőedző: Jason Kidd

 

Az NBA egyik legújabb szupersztárja, Giannis Antetokounmpo ebben a szezonban már MVP címre törhet és még magasabbra teheti a lécet. Hihetetlen leírni, hogy a Greek Freak még mindig csupán 22 éves és hogy mekkora potenciál van még a játékában. Mögötte a magas posztokon a liga egyik legjobb és legmélyebb rotációja van Milwaukee-ban, hiszen Maker, Teletovic, Monroe és Henson is nyugodtan kezdhetnének Antetokounmpo mellett, semmi gond nem lenne se támadásban, se védekezésben.

 

A kisebb gondok inkább a backcourton kezdődnek, főleg azzal, hogy a csapat második legjobb játékosa, Jabari Parker nagyjából februárig nem játszhat térdszalag-szakadás miatt. Helyette Khris Middleton megfelelő pótlás, de a Tony Snell - Jason Terry - Sterling Brown shooting guard hármas már igencsak gyengének tűnik. Snell-ről eddigi pályafutása során nem igazán derült ki, hogy legitim NBA kezdőjátékos lenne, Jason Terry már a 40-et töltötte be szeptemberben, míg Brown egy második körös újonc. Ellensúlyozhatja a gyengébb 2-es posztot az irányító, ugyanis Malcolm Brogdon a tavalyi szezon legjobb rookieja volt, nem kis meglepetésre, hiszen mindössze a 36. pickkel kelt el a 2016-os drafton. Az elmúlt 50 évben az első újonc ő, aki úgy nyerte meg ezt a címet, hogy nem az első körben választották ki, és a második a klub történetében, aki Rookie of the Year lett. Hogy ki az a bizonyos másik egykori Buck? Kareem Abdul-Jabbar.

 

Vegasi Over/Under: 47.5

LockerRoom jóslat: OVER

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr1912910034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása