LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NBA előzetes 5.: Western Conference - Pacific Division

2017. október 18. 17:19 - LockerRoom Szabi

Golden State Warriors

 

Fontosabb érkezők:

Omri Casspi (Minnesota Timberwolves), Nick Young (Los Angeles Lakers)

Fontosabb távozók:

Matt Barnes (free agent), Ian Clark (New Orleans Pelicans), James Michael McAdoo (Philadelphia 76ers)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Steph Curry

SG: Klay Thompson

SF: Kevin Durant

PF: Draymond Green

C: Zaza Pachulia

 

Meghatározó cserék: Shaun Livingston (PG), Nick Young (SG), Patrick McCaw (SG), Andre Iguodala (SF), Omri Casspi (SF), David West (PF), JaVale McGee (C)

 

Vezetőedző: Steve Kerr

 

A címvédő. Az NBA jelenleg magasan legjobb csapata. Sőt, valószínűleg az NBA történetében sem sokan vennék fel velük a versenyt. Négy All-Star játékos a kezdőben, ebből kettő az NBA öt legjobbja között van. Steph Curry az NBA történetének valószínűleg legjobb tripladobója (az egyetlen akit egy lapon említhetünk vele az Ray Allen), Kevin Durant pedig az egyik legkomplettebb játékos jelenleg. Klay Thompson, aki itt csak a harmadik opció, körülbelül 25 csapatnál az egyértelmű első számú kosaras lenne.

 

A támadójátékot olyan szintre fejlesztette a Warriors és Steve Kerr, hogy egyszerűen a kosárlabda rajongók szemének egészséges nézni. A védekezésben is a liga legelejében szerepel általában a Draymond Green vezette Golden State védelem. Andre Iguodala az NBA leghasznosabb 6. embere, és mellé a padra érkezett a nyáron további erősítésként Omri Casspi és Nick Young. Igazából felesleges is tovább szaporítani a szuperlatívuszokat, a Warriors a bajnoki cím legnagyobb esélyese idén is és óriási meglepetés lenne, ha nem tudnák megnyerni az alapszakaszt.

 

Vegasi Over/Under: 67.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Los Angeles Clippers

 

Fontosabb érkezők:

Patrick Beverley (Houston Rockets), Sam Dekker (Houston Rockets), Danilo Gallinari (Denver Nuggets), Montrezl Harrel (Houston Rockets), Willie Reed (Miami Heat), Milos Teodosic (CSKA Moscow - Oroszország), Lou Williams (Houston Rockets)

Fontosabb távozók:

Brandon Bass (Liaoning Flying Leopards - Kína), Jamal Crawford (Minnesota Timberwolves), Raymond Felton (Oklahoma City Thunder), Luc Mbah a Moute (Houston Rockets), Chris Paul (Houston Rockets), Paul Pierce (visszavonult), J.J. Redick (Philadelphia 76ers), Marreese Speights (Orlando Magic)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Patrick Beverley

SG: Austin Rivers

SF: Danilo Gallinari

PF: Blake Griffin

C: DeAndre Jordan

 

Meghatározó cserék: Milos Teodosic (PG), Lou Williams (SG), Sam Dekker (SF), Wesley Johnson (SF), Montrezl Harrell (PF), Willie Reed (C)

 

Vezetőedző: Doc Rivers

 

Nehéz offseason-ön van túl a Clippers, ugyanis a franchise történetének egyik legjobb játékosát vesztették el Chris Paul személyében, így igazán jó támadás-szervező irányító nélkül maradtak. Patrick Beverley, a helyettese egy inkább a védekezésben ügyes point guard, szóval az elmúlt években a Clippersre oly jellemző látványos támadójáték igencsak leegyszerűsödhet idén. A backcourton a J.J. Redick - Austin Rivers csere is mindenképpen visszalépést jelent, hiszen Redick a liga egyik legbiztosabb kező tripladobója, míg Rivers karrierje során 34 %-al dobált csupán a vonal mögül.

 

A gyengébb backcourtot a kiváló magasember felhozatal ellensúlyozhatja ki. DeAndre Jordan és Blake Griffin Paul távozásával a csapat két legfontosabb játékosa lett és a palánk alatt továbbra is az egyik legerősebb duót alkotják. A zsákolásokkal idén sem lesz gond a Lob City-ben. Melléjük hozták Danilo Gallinarit, aki viszont évek óta a legjobb játékos lesz a 3-as poszton a Clippersben. Gallo a hármas vonalon kívülről és belülről egyaránt veszélyes játékos, viszont a legnagyobb gyengéje a sérülékenysége, ugyanis az elmúlt 4 szezonból mindig hol kisebb, hol nagyobb gondokkal küszködött.

 

Vegasi Over/Under: 43.5

LockerRoom jóslat: OVER

 

 

 

Los Angeles Lakers

 

Fontosabb érkezők:

Lonzo Ball (draft), Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons), Josh Hart (draft), Kyle Kuzma (draft), Brook Lopez (Brooklyn Nets)

Fontosabb távozók:

Tarik Black (Houston Rockets), Timofey Mozgov (Brooklyn Nets), Thomas Robinson (Khimki - Oroszország), D'Angelo Russell (Brooklyn Nets), Metta World Peace (free agent), Nick Young (Golden State Warriors)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Lonzo Ball

SG: Kentavious Caldwell-Pope

SF: Brandon Ingram

PF: Julius Randle

C: Brook Lopez

 

Meghatározó cserék: Tyler Ennis (PG), Jordan Clarkson (SG), Josh Hart (SG), Luol Deng (SF), Corey Brewer (SF), Larry Nance Jr. (PF), Kyle Kuzma (PF), Ivica Zubac (C)

 

Vezetőedző: Luke Walton

 

A liga egyik legfiatalabb kerete van Luke Walton kezei alatt. A Lonzo Ball - Brandon Ingram - Julius Randle trió egyértelműen a jövő, melléjük pedig a veterán leadershipet hozhatja Brook Lopez és Kentavious Caldwell-Pope. Ball az egyik legizgalmasabb újonc lehet és jó esélye van a Rookie of the Year címre is, ha egészséges marad és azt a kosárlabdát hozza, mint a UCLA egyetemen. Brandon Ingram már tavaly nagyon bíztatóan mozgott és egy ilyen komplett irányítóval még inkább kiteljesedhet a játéka.

 

Persze ami az egyik szempontból előny, az a másikból hátrány. Ez a nagyon fiatal mag amellett, hogy nyilván lesznek sziporkázó megmozdulásaik, sok meccset fog kiengedni a kezéből. Persze egy ilyen újjáépülő csapatnak, mint amilyen a Kobe Bryant éra utáni Lakers, nem is az a legfontosabb, hogy halomra nyerjék magukat. A védekező mutatókban egyébként tavaly a tökutolsó volt a Los Angeles, szóval ez sem fog egyről a kettőre megváltozni, bár Caldwell-Pope egy remek 3-and-D játékos.

 

Vegasi Over/Under: 33.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Phoenix Suns

 

Fontosabb érkezők:

Josh Jackson (draft)

Fontosabb távozók:

Leandro Barbosa (free agent)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: Eric Bledsoe

SG: Devin Booker

SF: Josh Jackson

PF: Marquese Chriss

C: Tyson Chandler

 

Meghatározó cserék: Tyler Ulis (PG), Derrick Jones Jr. (SG), Troy Daniels (SG), T.J. Warren (SF), Jared Dudley (PF), Alex Len (C)

 

Vezetőedző: Earl Watson

 

Ha az NBA keretek össz-tehetségét nézzük, nyugodtan kijelenthető, hogy itt Phoenixben van belőle a legkevesebb. Izgalmasnak mondható játékos is mindössze kettő volt tavaly, Eric Bledsoe és Devin Booker. Most maguk mellé kapták az idei draft 4. pickjét Josh Jacksont, aki vélhetően rögtön a kezdőben is fogja találni magát. Sajnálatos módon a meglehetősen lehangoló játékosállomány mellett még komoly sérülések is súlytották a nyáron a csapatot, így Brandon Knight az egész szezont, Alan Williams 6 hónapot, Jared Dudley pedig néhány hetet kihagyni kényszerül.

 

Persze ha másért nem is, Devin Booker játékáért érdemes lesz nézni néha Suns meccseket, hiszen a személyében egy új szupersztár van születőben, aki képes bárhonnan bármilyen dobásra, és hogyha kicsit a védekezését is összekapja idén, még ebből a Phoenix Sunsból is All-Star lehet.

 

Vegasi Over/Under: 28.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

 

 

Sacramento Kings

 

Fontosabb érkezők:

Bogdan Bogdanovic (Fenerbahce - Törökország), Vince Carter (Memphis Grizzlies), De'Aaron Fox (draft), Harry Giles (draft), George Hill (Utah Jazz), Justin Jackson (draft), Zach Randolph (Memphis Grizzlies)

Fontosabb távozók:

Arron Afflalo (Orlando Magic), Darren Collison (Indiana Pacers), Tyreke Evans (Memphis Grizzlies), Langston Galloway (Detroit Pistons), Rudy Gay (San Antonio Spurs), Ty Lawson (Shandong Golden Stars - Kína), Ben McLemore (Memphis Grizzlies), Anthony Tolliver (Detroit Pistons)

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NBA All-Star)

 

PG: George Hill

SG: Buddy Hield

SF: Bogdan Bogdanovic

PF: Zach Randolph

C: Kosta Koufos

 

Meghatározó cserék: De'Aaron Fox (PG), Garrett Temple (SG), Malachi Richardson (SG), Vince Carter (SF), Justin Jackson (SF), Harry Giles (PF), Willie Cauley-Stein (C)

 

Vezetőedző: Dave Joerger

 

A Lakershöz és a Sunshoz nagyon hasonló vonalon mozgó csapat a Sacramento. Sok a fiatal, akiket be kell építeni, melléjük van egy veterán mag, de ez ahhoz, hogy a rájátszás közelébe jussanak kevés lesz. A Kingsnél a tavalyi szezon közepén új fejezetet nyitottak, amikor a háromszoros All-Star DeMarcus Cousinst a New Orleans Pelicanshoz cserélték. Az egyik legtöbb pályán kívüli gonddal és öltözői balhéval sújtott csapat volt a Kings, amíg a kissé nehéz természetű Cousins itt volt, így talán most az újrakezdéssel kicsit lenyugodnak a kedélyek.

 

Ebben nagy segítségére lesz Dave Joerger vezetőedzőnek a liga egyik legkedveltebb figurája, Vince Carter, aki 40 évesen sem ment el valamelyik bajnokesélyeshez a kispadot melengetni, hanem szívesen vállalja, hogy amolyan játékosedzőként pesztrálja itt a rengeteg fiatalt. Összesen 4 újonc és 4 másodéves játékos lesz a szezon kezdetén a Sacramento keretében, így nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel a gárdával szemben nem elvárás, hogy idén sok meccset nyerjenek.

 

Vegasi Over/Under: 28.5

LockerRoom jóslat: UNDER

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5113003588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása