LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 4.: Jacksonville Jaguars

2017. augusztus 09. 08:00 - LockerRoom Szabi

Jacksonville Jaguars

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Doug Marrone

OC: Nathaniel Hackett

DC: Todd Wash

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Blake Bortles

RB: Leonard Fournette

WR: Allen Robinson, Allen Hurns, Marquise Lee

TE: Marcedes Lewis

RT: Jermey Parnell

RG: A.J. Cann

C: Brandon Linder

LG: Earl Watford

LT: Cam Robinson

 

 

Defense:

 

DE: Calais Campbell, Yannick Ngakoue

DT: Malik Jackson, Abry Jones

OLB: Telvin Smith, Paul Posluszny

MLB: Myles Jack

CB: A.J. Bouye, Jalen Ramsey

FS: Tashaun Gipson

SS: Barry Church

 

 

Specialists:

 

K: Jason Myers

P: Brad Nortman

LS: Carson Tinker

 

 

Legfontosabb távozó: Brendan Albert (LT) (visszavonult)

 

A tavalyi szezonban sok gondja volt a Jaguars-nak a left tackle poszton, ugyanis Kelvin Beachum, aki 15 meccsen kezdett 49 irányító siettetést engedett, ami Blake Bortles gyenge szezonjában valamekkora szerepet biztosan játszott. Ezek után Beachum-ot elengedték és egy csere keretében megszerezték a Miami Dolphins-tól Brendan Albert-et, aki viszont július 31-én úgy döntött, hogy visszavonul az aktív játéktól mindössze 32 évesen. Így végül az egyetlen opciója a csapatnak a posztra az újonc Cam Robinson lesz, ha nem tudnak még valakit idecserélni vagy a keretszűkítéseknél összeszedni.

 

Legfontosabb érkező: Calais Campbell (DE)

 

Az Arizona Cardinals egykori védője nagy fogás volt a Jacksonville-től, hiszen amellett, hogy a pályán mutatott teljesítménye alapján is húzóembere lehet majd ennek a védelemnek Campbell, a pályán kívül és az öltözőben is igazi vezéregyéniség. A védőfal így lesz igazán félelmetes a Jaguars-nál, hiszen Malik Jackson, Yannick Ngakoue és Dante Fowler Jr. is tagja ennek az egységnek és mind igen jó neveknek számítanak a szakmában.

 

Mit jósol nekik Vegas: 6-10

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 8-8

 

 

Fontos szezon jön Blake Bortles karrierjében idén. Egy gyengébb rookie idény után másodévesként nagyszerűen játszott, ám tavaly ismét döcögött a szekér a 2014-es draft elsőként elkelt irányítójának. Ugyan a Jaguars lehívta az ötödik éves opciót az újoncszerződéséből, de a következő kontraktusát az idei játéka fogja meghatározni, hiszen ha újabb gyenge szezont produkál, akkor könnyen lehet hogy majd meg kell elégednie egy rövidebb távú szerződéssel vagy egy szerényebb fizetéssel.

 

A 2017-es év legjobb támadó újonca cím egyik nagy esélyese lehet Leonard Fournette, aki az elmúlt pár NCAA szezon egyik csillaga volt és a profik közt is rögtön első évében dominálhat. T.J. Yeldon nem volt túl meggyőző az elmúlt években ahhoz, hogy ne az első héttől Fournette legyen a kezdő és így a meccsenkénti 20 körüli labdacipelés meg is lesz az LSU-n nevelkedett játékosnak, aki ha az elkapásokból is jobban ki tudná venni a részét, akkor az elkövetkező 5-6 idény egyik nagy futósztárja lehet.

 

Bortles-nek a célpontjaira nem sok panasza lehet. Az Allen tesók, Robinson és Hurns, valamint Marquise Lee már az elmúlt években is szállították a yardokat és a touchdown-okat, ráadásul még melléjük érkezett az idei drafton Dede Westbrook is. A TE csapatból éppen a Brendan Albert cserében távozott Julius Thomas, így idén a klubnál 2006 óta folyamatosan jelen lévő Marcedes Lewis és az Oakland-ből szerződtetett Mychal Rivera lesznek a váltótársak.

 

A védőfalról már szóltunk fentebb, így a mögöttük elhelyezkedőkről jöjjön néhány gondolat. A linebacker sorban idén már középen kezdeni fog Myles Jack, így ezáltal középről OLB-bé mozgatták Paul Posluszny-t. Telvin Smith a liga egyik legjobb gyenge oldali linebacker-e lett az elmúlt években, így ez a hármas nagyon masszív pontja lehet a defense-nek. A secondary-t is igencsak megerősítették a free agency-n, A.J. Bouye és Barry Church érkezésével a kezdő posztokon mind kiváló játékosok találhatóak, ám ha mélységében nézzük a keretet egy-egy sérülés az idény közben és könnyen összeomolhat a másodvédő vonal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr6312726046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása