LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 23.: New York Giants

2017. augusztus 28. 08:00 - LockerRoom Szabi

New York Giants

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Ben McAdoo

OC: Mike Sullivan

DC: Steve Spagnulo

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Eli Manning

RB: Paul Perkins

WR: Odell Beckham Jr., Brandon Marshall, Sterling Shepard

TE: Evan Engram

RT: Bobby Hart

RG: John Jerry

C: Weston Richburg

LG: Justin Pugh

LT: Ereck Flowers

 

 

Defense:

 

DE: Jason Pierre-Paul, Olivier Vernon

DT: Damon Harrison, Dalvin Tomlinson

OLB: Devon Kennard, Jonathan Casillas

MLB: B.J. Goodson

CB: Janoris Jenkins, Eli Apple

FS: Darian Thompson

SS: Landon Collins

 

 

Specialists:

 

K: Aldrick Rosas

P: Brad Wing

LS: Zak DeOssie

 

 

Legfontosabb távozó: Johnathan Hankins (DT)

 

Futás ellen tavaly a 3. legjobb védelem volt a Giants-é, és ebben a legnagyobb szerepe a pusztító DT párosnak Damon „Snacks” Harrison-nak és Johnathan Hankins-nek volt. A két elit run stuffer tökéletesen kiegészítette egymást, így középen gyakorlatilag nem lehetett futni ellenük, és ha Giants-nek legalább egy közepes linebacker sora van, akkor lehet, hogy a 1. helyen végeznek futás ellen. A linebacker sor nem javult, így Hankins hiánya érezhető lesz ebben a kategóriában minden bizonnyal.

 

Legfontosabb érkező: Brandon Marshall (WR)

 

Marshall ugyan már 33 éves, de továbbra is a liga legjobb elkapói közé tartozik és karrierjében talán először nem is első számúként számolnak vele, hiszen itt van az egész liga egyik legnagyobb sztárja és fenegyereke OBJ, de ez azt is jelenti, hogy nem a legjobb cornerback-ekkel fog találkozni, ami egy ilyen magas elkapónak az end zone-ban hatalmas előnyt jelent, amit Eli Manning valószínűleg komolyan ki is fog használni. Abban nem lehet kérdés, hogy Beckham-nek lesz több yardja és elkapása a szezonban, de könnyen lehet, hogy Marshall fogja a több TD-t szállítani idén.

 

Mit jósol nekik Vegas: 9-7

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 10-6

 

 

Futóposzton tavaly is a leggyengébbek közé tartozott a Giants és ha lehet, még inkább szűkebb a felhozatal, mint volt. Paul Perkins a 2016-os szezon második felében egyre inkább több játékidőt kapott, és idén ő tűnik favoritnak a kezdő posztra, de ez a csapat szurkolóit aligha nyugtatja meg. A drafton sem igazán koncentráltak a posztra, a 4. körben jött csak ide Wayne Gallman, aki legfeljebb a 3. számú futó lesz a szezon kezdetén.

 

A gyengén teljesítő támadófalban sem sok változás lesz, igazából csak DJ Fluker érkezett erősítésképp, aki majd Bobby Hart-tal küzdhet meg a kezdőcsapatba kerülésért a jobb oldali tackle poszton. Ereck Flowers sajnos eddig nem sok okot adott bizakodásra, hogy ő egy legitim NFL szintű vak oldali tackle lenne, de az edzői stáb bizalma eddig töretlen felé.

 

Az elit védőfal kissé meggyengülhet Johnathan Hankins távozásával, hacsak a második körös újonc, Dalvin Tomlinson nem illeszkedik be rögtön a profik közé (aminek semmi akadálya egyébként). Jason Pierre-Paul is immár hosszútávon New Yorkban marad, szóval az ellenfelek irányítói továbbra is retteghetnek az Olivier Vernon-nal alkotott párosuktól. Damon Harrison-nal kiegészülve ők sok terhet levehetnek a fiatal és kissé gyengécske linebacker sorról.

 

A secondary-ben a felhozatalra nem lehet panasz, cornerback poszton a két kezdő mögött még megtalálható a megbízható nagyöreg Dominique Rodgers-Cromartie és a Tennessee-ből megszerzett Valentino (avagy korábbi nevén Antwon) Blake is. Free safety poszton valószínűleg a tavalyi sérüléséből visszatérő Darian Thompson fog kezdeni az immár nyugodtan ligaelitnek nevezhető Landon Collins mellett.

 

Az előszezonban is érdemes figyelniük a csapatot a drukkereknek, hiszen Eli Manning 2004-es kiválasztása/idecserélése óta nem húzott ilyen magasan irányítót a Giants, mint idén, ugyanis Davis Webb-et a 3. körben hozták el a drafton, és könnyen lehet, hogy pár év múlva ő veheti át a stafétabotot a kisebbik Manning testvértől. Mivel Eli még eddigi pályafutása során soha nem hagyott ki meccset, ezért nagy valószínűséggel csak a felkészülési meccsek során lehet majd megnézni közelebbről, hogy mit is tud Webb.

 

Szólj hozzá!
Címkék: előzetes NFL Giants

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5712662099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása