LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 28.: Dallas Cowboys

2017. szeptember 02. 08:00 - LockerRoom Szabi

Dallas Cowboys

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Jason Garrett

OC: Scott Linehan

DC: Rod Marinelli

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Dak Prescott

RB: Ezekiel Elliott

WR: Dez Bryant, Terrance Williams, Cole Beasley

TE: Jason Witten

RT: La'el Collins

RG: Zack Martin

C: Travis Frederick

LG: Jonathan Cooper

LT: Tyron Smith

 

 

Defense:

 

DE: Demarcus Lawrance, Taco Charlton

DT: Tyrone Crawford, Maliek Collins

OLB: Sean Lee, Damien Wilson

MLB: Anthony Hitchens

CB: Orlando Scandrick, Nolan Carroll

FS: Byron Jones

SS: Jeff Heath

 

 

Specialists:

 

K: Dan Bailey

P: Chris Jones

LS: LP Ladouceur

 

 

Legfontosabb távozó: Barry Church (SS)

 

Nehéz dönteni, hogy kinek a hiánya fog legjobban megmutatkozni, hiszen cornerback posztról ketten távoztak (Morris Claiborne, Brandon Carr), valamint a támadófalból a lezdő LG Ronald Leary, de talán a Jacksonville-ben 4 éves szerződést aláíró Church jön ki itt győztesen. Őt házon belül próbálják pótolni Jeff Heath-tel, és míg guard-ba és cornerback-be jött magas pick és free agent is, addig a strong safety posztra senki, így talán itt lehet a legfájóbb a veszteség.

 

Legfontosabb érkező: Nolan Carroll (CB)

 

Carroll karrierje legjobb szezonján van túl és a csoportrivális Eagles-től sikerült elcsábítani, így duplán jól jön a megszerzése a Dallas-nak. Mint már említve volt a cornerback állomány igencsak megfogyatkozott a holtszezonban, így ide minden áron kellett hozni valakit és Carroll egy meglehetősen barátságos szerződéssel (3 év, 10 millió dollár) jó megoldásnak tűnik.

 

Mit jósol nekik Vegas: 10-6

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 10-6

 

 

A Dallas Cowboys a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetését produkálta a játékával és azok után, hogy az előszezonban megsérült Tony Romo, Dak Prescott irányításával 13-3-as alapszakaszt hoztak le. Romo visszavonult, így a csapat mostantól egyértelműen Prescott-é, viszont míg tavaly igazából nyomás nélkül léphetett pályára, idén már komolyak az elvárások és ugye a sophomore slump is bejátszat nála. Érdekes lesz látni, hogy képes-e megfelelni Dak és a tavalyihoz hasonló szezont futni.

 

A nyár egyik legnagyobb sztorija volt Ezekiel Elliott 6 meccses eltiltása, ami hatalmas visszhangot hagyott maga után. Ugyebár egy olyan ügyért meszelték el, amit a rendőrség bizonyítékok hiányában ejtett, tehát hivatalosan Zeke teljesen ártatlan. Kicsit példát akar statuálni nyilván az NFL, de akkor sem értik sokan, hogy minek kellett ez az egész. Elliott persze fellebbezett a döntés ellen és lehetséges, hogy csökkentik is az eltiltást, de a szezon első pár meccsén ígyis-úgyis Darren McFadden-nel kell kiállnia a Cowboysnak kezdő futó poszton.

 

A Dallas támadófala vitán felül állóan az egész liga legjobb egysége most már jó pár éve, de ebben a szezonban két új kezdő is bekerül ide, hiszen Ronald Leary és Doug Free is távozott (illetve Free esetében visszavonult), a helyüket La'el Collins és Jonathan Cooper veheti át, és ugyan az igazán nagy sztárok mind maradtak, de talán az idén elején valamivel gyengébben muzsikálhat ez a csapatrész, mint amihez a szurkolók az elmúlt években hozzászokhattak.

 

A védelem kapitánya Sean Lee tavaly végre egy sérülés mentes szezont tudott lehozni, és idén még jobb lehet ez a linebacker sor, ha Jaylon Smith is felépül, és ha nem is az első héttől, de idővel meghatározó pontja lehet a csapatnak. A kiemelkedő tehetségű játékos az egész újonc szezonját kénytelen volt kihagyni, de ha minden jól megy ebben az évben már megnézhetjük, hogy mennyire tud egyetemi formájához közel kerülni.

 

A secondary-ben történt a legtöbb változás, és itt is tűnik a legsebezhetőbbnek a Cowboys, főleg a safety páros, az egykori első körös Byron Jones és az eddig jobbára epizódszereplő Jeff Heath lehet a csapat gyenge pontja, hiszen tavaly sem szereztek sok labdát, és az egység tovább gyengült. Nagyon kéne a Dallas-nak, ha a sok újonc közül, akit ide hoztak valaki azonnal berobbanna, mert különben a passz elleni védekezéssel bajok lehetnek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4112662087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása