LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 31.: Atlanta Falcons

2017. szeptember 05. 08:00 - LockerRoom Szabi

Atlanta Falcons

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Dan Quinn

OC: Steve Sarkisian

DC: Marquand Manuel

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Matt Ryan

RB: Devonta Freeman

WR: Julio Jones, Mohamed Sanu, Taylor Gabriel

TE: Austin Hooper

RT: Ryan Schraeder

RG: Ben Garland

C: Alex Mack

LG: Andy Levitre

LT: Jake Matthews

 

 

Defense:

 

DE: Vic Beasley, Takkarist McKinley

DT: Dontari Poe, Grady Jarrett

OLB: De'Vondre Campbell, Duke Riley

MLB: Deion Jones

CB: Desmond Trufant, Robert Alford

FS: Keanu Neal

SS: Ricardo Allen

 

 

Specialists:

 

K: Matt Bryant

P: Matt Bosher

LS: Josh Harris

 

 

Legfontosabb távozó: Chris Chester (RG) (visszavonult)

 

Nem sok kezdőt vesztett el a tavaly döntős Atlanta, az egyetlen igazán fontos ember ilyen szempontból a visszavonult Chris Chester, aki az elmúlt 2 évben az egyik kezdő guard pozíciót birtokolta, helyette Ben Garland lesz az új szereplő a falban.

 

Legfontosabb érkező: Dontari Poe (DT)

 

Dontari Poe egy 1 éves szerződést írt alá a Chiefstől érkezve, vagyis számíthatunk rá, hogy különösen meg fogja hajtani ezt az évet, hogy jövőre bankot robbanthasson. Ez remek hír lehet a Falcons számára, ugyanis így a védőfal rögtön a liga legjobb egysége közé ugrik, hiszen itt van még többek közt a tavalyi sack-király Vic Beasley és az első körös újoncuk Takkarist McKinley is.

 

Mit jósol nekik Vegas: 10-6

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 12-4

 

 

Az előző Super Bowl-t emlékezetes körülmények között elveszítő Falcons nem sok ponton változtatott a keretén, talán a legnagyobb változás az edzői stábban történt, ugyanis Kyle Shanahan offensive coordinator, aki Matt Ryan MVP címében igen vastagon benne volt, idén már a 49ers vezetőedzője, és az általa összeállított támadóarzenált és sokszínű játékot nem biztos, hogy Steve Sarkisian-nal is tudja majd hozni a csapat.

 

Támadóoldalon figyeljünk majd a már csúcson lévő sztárok mellett a másodéves tight end-re, Austin Hooper-re, akit idén többet is bevonhatnak a passzjátékba, tavaly inkább csak az end zone közelében használták aktívan, de így is kiváló első szezont futott összességében a harmadik körös egykori Stanford játékos.

 

Dan Quinn fiatal védelme tavaly ahogy haladtunk előre a szezonban, úgy lett egyre jobb. Idénre komoly erősítések érkeztek ide, mind a drafton, mind a szabadügynök piacon, így nem sok okot találhatunk arra, hogy miért ne lépne előre ez az egység 2017-ben. Visszatér ráadásul az első számú cornerback Desmond Trufant is sérüléséből, és a Super Bowl (vagyis inkább az első 3 negyed) egyik hősével, Robert Alford-dal együtt a secondary is sok labdát szerezhet majd idén.

 

A legnagyobb ellensége a Falcons-nak idén a Super Bowl hangover lehet, ami azt jelenti, hogy az előző bajnoki döntő vesztese a következő évben különösen gyengén szokott szerepelni, konkrétan 25 éve nem jutott be senki egy elvesztett döntő után az egy évvel későbbibe. Emlékezhetünk a Carolina szenvedésére tavalyról, pontosan ezt kéne valahogy elkerülnie Dan Quinn-éknek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5112664331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása