LockerRoom

NFL, NBA és minden más...

NFL előzetes 14.: Minnesota Vikings

2017. augusztus 19. 08:00 - LockerRoom Szabi

Minnesota Vikings

 

 

Edzői stáb:

 

HC: Mike Zimmer

OC: Pat Shurmur

DC: George Edwards

 

Várható kezdőcsapat:

(Rookie, Új érkező, NFL Top 100)

 

Offense:

 

QB: Sam Bradford

RB: Latavius Murray

WR: Stefon Diggs, Adam Thielen, Laquon Treadwell

TE: Kyle Rudolph

RT: Mike Remmers

RG: Joe Berger

C: Pat Elflein

LG: Alex Boone

LT: Riley Reiff

 

 

Defense:

 

DE: Danielle Hunter, Everson Griffen

DT: Linval Joseph, Jaleel Johnson

OLB: Anthony Barr, Emmanuel Lamur

MLB: Eric Kendricks

CB: Xavier Rhodes, Trae Waynes

FS: Harrison Smith

SS: Andrew Sendejo

 

 

Specialists:

 

K: Kai Forbath

P: Ryan Quigley

LS: Kevin McDermott

 

 

Legfontosabb távozó: Matt Kalil (LT)

 

Hallom szinte az össznépi felzúdulást, hogy nem Adrian Peterson neve szerepel itt, de míg AP már túl van karrierje csúcsán, addig Kalil személyében egy fiatal vakoldali tackle-t vesztettek el, akit ráadásul nem is sikerült olyan szépen pótolni, mint a legendás running back-et Latavius Murray-vel, ugyanis a csoportrivális Detroit-tól érkező Riley Reiff fog vakoldalon játszani, csakhogy onnan pont egy évvel korábban a Lions is inkább átrakta right tackle-be, ahová inkább illene.

 

Legfontosabb érkező: Latavius Murray (RB)

 

Tökutolsó volt tavaly a Vikings futójátéka minden tekintetben, így nagyon helyesen koncentráltak arra, hogy a free agency legjobb elérhető futóját elhozzák Minnesotába. Murray egy jó magas, nagy testű running back, akire nyugodtan rá lehet bízni meccsenként 20 labdacipelést, és a gólvonalnál is feltalálja magát. Ráadásul Sam Bradford mellett szükség is van egy erős futójátékra, anélkül az egykori 1/1-es nem tud igazán hatékony lenni.

 

Mit jósol nekik Vegas: 9-7

 

Mit jósol nekik a LockerRoom: 9-7

 

 

A Vikings offseason munkája úgy értékelhető, hogy a legfontosabb hiányposztjaikra hoztak embereket, de olyan igazán nagyon nem dobtak az összképen, igazán szexi free agentet nem tudtak hozni és a drafton is inkább jó iparosok, mint hatalmas playmakerek érkeztek, talán Dalvin Cook kivételével.

 

A tavalyi szezonban a Vikings összezuhanásához nagyon kellett a támadófalat érintő sok sérülés, szinte alig volt olyan hét, mikor nem kellett valamit variálni a falban, Sam Bradford-ot nem tudták jól megvédeni, a futásblokkolás sem ment, szóval ezen az egységen muszáj volt erősíteni, jött is a két tackle posztra Mike Remmers és Riley Reiff, valamint a draft 3. körében egy center, Pat Elflein. Remmers és Reiff viszont azért nem rendelkeznek olyan múlttal, hogy a megüdvözülést várják tőlük a vikingek, hiszen míg Reiff-ről már fentebb szóltunk, addig Remmers-ről talán a legtöbbeknek az ugorhat be, hogy szó szerint hogyan alázta meg Von Miller az 50. Super Bowl-on.

 

A futójáték beindítása érdekében nem csak Murray-t hozta a Vikings, hanem Dalvin Cook-ra is áldoztak egy 2. körös pick-et, és ahogy futójátékosoknál mindig nehéz megjósolni, hogy profi szinten mire lesznek képesek, Cook-ból is lehet a következő nagy csillag, vagy a következő Trent Richardson is akár. Mindenestre az edzőtáborból egyenlőre nagyon jó hírek jönnek felőle.

 

A védelem tavaly is a liga egyik legjobb egysége volt, ezt minden bizonnyal 2017-ben sem lesz másképp, hiszen alig-alig változott a csapat, csak Chad Greenway visszavonulása érintheti őket érzékenyen, de mivel amúgy is rengeteg nickel formációt alkalmaz a Vikes, és így Barr és Kendricks kettőse a linebacker-ek közt elég lehet.

 

Érdekes lesz figyelni, hogy a folyamatosan fejlődő Xavier Rhodes-nak, aki tavaly első Pro Bowl-jára is elutazhatott, idén van-e még feljebb és be tud-e lépni az igazi elit corner-ek közé, mint Richard Sherman, vagy Patrick Peterson. Az én tippem az, hogy igen, sőt lehet, hogy 2017 végén az ő nevével kezdődnek majd a különböző cornerback toplisták.

 

A Minnesota azonban továbbra is nagyon kétarcú csapat maradt, míg a védelme ligaelit, addig a támadósor inkább az alsó harmadban foglal helyet és így nagyon nehéz lesz előrelépniük idén, és a playoff szereplés a Green Bay és a Detroit mellett valószínűtlennek tűnik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lockerroom.blog.hu/api/trackback/id/tr212661995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása